Castelul de poveste din vestul țării, recomandat de turiștii străini pe Tripadvisor....

Castelul de poveste din vestul țării, recomandat de turiștii străini pe Tripadvisor. Ce LEGENDĂ fascinantă ascunde FOTO

0
DISTRIBUIȚI

castelul-corvinilor11

Un singur loc din vestul României apare în Top 15 cele mai frumoase obiective turistice din țara noastră, recomandate de cunoscutul portal TripAdvisor. Celebra platformă online de călătorii realizat un top al celor mai căutate locuri din România.
Pe lângă Galeria de Artă din Sighişoara, Castelul Peleş, Piaţa Mare din Sibiu şi Cetatea Alba Iulia figurează și un loc din Banat: Castelul Corvinilor din Hunedoara. „Dacă vrei să ştii cum a fost un castel în diferite momente ale istoriei, ăsta e cel mai bun loc în care să vezi aceste lucruri. Este un castel adevărat unde poţi vizita fiecare loc din interior şi unde sunt explicaţii perfecte pentru fiecare dintre obiective. Dacă ai ocazia să vii aici, ar trebui să o faci”, recomandă un utilizator al site-ului.

FESTIVAL - OPERA NIGHTS - CASTELUL CORVINILORCetatea medievală a Hunedoarei este unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din țara noastră. Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor, al Corvineștilor sau al Huniazilor, este deopotrivă considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în „Top 10 destinații de basm din Europa”.

Cu arhitectura sa splendidă, castelul a atras cineaști d eprestigiu, de la noi și din străinătate. Aici au fost ecranizate momente celebre din istoria românilor sau din istoria universala (François Villon, Vlad Tepes, Mihai Viteazul, Alexandru Lapusneanu, David, Regii blestemati, Vlad, Jacqou le Croquat, Blood Rayne) sau urmeaza a fi realizate productii de același gen (Biografia lui Martin Luther, Henric al VIII-lea, Săgeata neagră).

castelul-corvinilor1Cum ajungi

Accesul la Castelul Corvinilor se face pe DN7 (E15) până în dreptul localității Sântuhalm, dinspre est sau vest, iar de acolo urmând DJ 687 până în orașul Hunedoara.


Intrarea se face dinspre localitatea Sântuhalm urmând bulevardele Traian, Republicii și Libertății.

Legenda corbului

O legendă frumoasă este legată de frumosul castel. Se spune cã Ioan de Hunedoara era fiu nelegitim al lui Sigismund de Luxemburg, rege al Ungariei, conceput cu Elisabeta, o frumoasa femeie din Tara Hațegului. Regele I l-a dat soț pe Voicu, unul din cei mai viteji ostași ai săi, și un inel, spre recunoașterea pruncului din os regesc.

castelul-corvinilor9

Se spune că în timpul unei călătorii al familiei, inelul este uitat pe o margine a ștergarului pe care erau puse merindele, iar un corb îl fură. Copilul Ioan de Hunedoara ia un arc și săgetează corbul, recuperându-și astfel inelul și dovada originii sale regale. Ajuns, peste ani, la curtea regala, povesteste aceastã pățanie, tatălui său natural, iar regele, impresionat, decide ca simbolul familiei hunedorenilor să fie corbul cu inel de aur în cioc.de la același corb provine și numele ”Corvin”, din latinescul „Corvus”, care înseamnă „Corb”.