Peste 3.000 de controale la firmele din Timiş, în primele şapte luni...

Peste 3.000 de controale la firmele din Timiş, în primele şapte luni ale acestui an, efectuate de ITM. Ce nereguli au descoperit inspectorii

0
DISTRIBUIȚI

muncitor-santier-obosit-640x438
Peste 3.000 de societăţi comerciale din judeţul Timiş au fost verificate, în primele şapte luni ale acestui an, de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş. Inspectorii au descoperit sute de oameni care munceau la negru, firme care nu au asigurat măsurile de protecţie pentru angajaţi în zilele caniculare, şi nu numai. Astfel, ITM Timiş a dat amenzi de peste 2,6 milioane de lei.

Pavel Kasai, directorul ITM Timiş, a precizat, astăzi, că în judeţul nostru îşi desfăşoară activitatea peste 25.000 de firme, în care lucrează aproximativ 250.000 de oameni. „În primele şapte luni am organizat peste 3.000 de controale în aceste unităţi din Timiş.


De asemenea, am verificat peste o mie de sesizări care au venit la ITM Timiş. În urma acestor controale, am depistat 250 de persoane care lucrau fără forme legale, deci munceau la negru. Am amendat aproape 3.000 de firme, valoarea acestor sacţiuni este de peste 2,6 milioane de lei”, a explicat Pavel Kasai.

Potrivit directorului ITM Timiş, până în luna iulie au avut loc şi cinci accidente mortale de muncă şi au fost întocmite 120 de dosare de accidente de muncă. „Ne confruntăm, în ultima perioadă, cu o situaţie mai deosebită. Este perioadă de vară şi nu au putut fi plătite anumite salarii, dar din controalele pe care le-am făcut cred că angajatorii au rezolvat aceste probleme de neplată a salariilor pe ultima lună. De asemenea, ne-am confruntat cu aceste temperaturi extreme, am organizat peste 58 de controale în mod deosebit la firme de construcţii, pentru că am găsit chiar în jurul orelor 13.00 – 14.00 muncitori care lucrau pe aceste temperaturi. După verificările pe care le-am făcut, angajatorii au asigurat apă minerală, echipamente de protecţie, tot ceea ce trebuie”, a mai declarat Pavel Kasai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.