Petiţie împotriva demolării clădirii în care funcţionează inspectoratul școlar, din centrul Timişoarei....

Petiţie împotriva demolării clădirii în care funcţionează inspectoratul școlar, din centrul Timişoarei. Cum te poți implica

0
DISTRIBUIȚI

isj

Clădirea în care îşi desfăşoară activitatea Inspectoratul Şcolar Timiş, dar şi cea în care au învăţat elevii de la Liceul de Arte Plastice, aflate chiar în centrul oraşului, vizavi de sediul Primăriei Timişoara, vor fi demolate în perioada următoare. Asta după ce reprezentanţii municipalităţii au dat undă verde demolării celor două imobile, iar Ministerul Culturii le-a scos din zona protejată. Vă reamintim că cele două clădiri aparţin Fundaţiei Caritatea.

Se pare că nu toţi timişorenii sunt de acord cu ideea de a demola clădirile din centrul oraşului. Astfel, o petiţie online intitulată “Nu demolării clădirii în care funcţionează Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Bd. Loga, n. 3” a fost lansată recent.

“Dacă în cazul clădirii în care au funcţionat Liceul Izraelit şi mai târziu Liceul de Arte Plastice au apărut în presă ca motive lărgirea Străzii 20 Decembrie 1989 şi degradarea clădirii (nicicare îndeajuns pentru a scoate o clădire dintr-o zonă protejată), pentru demolarea clădirii în care funcţionează Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş nu îmi este cunoscută nicio justificare.


Clădirea în care funcţionează Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, spre deosebire de multe clădiri din centrul istoric al Timişoarei, este în stare bună, are ca şi cea a fostului Liceu de Arte o deosebită valoare istorică, evocând multi-culturalitatea specifică oraşului – în cazul de faţă moştenirea culturală evreiască, dar pe lângă aceasta consider că are şi valoare arhitectonică, fiind un bun exemplu al arhitecturii interbelice din Timişoara şi integrându-se perfect cu clădirile interbelice de pe Bulevardul Constantin Diaconovici Loga şi străzile adiacente. Din toate aceste motive îmi exprim dezacordul total faţă de demolarea parţială sau totală a clădirii de pe Bulevardul Constantin Diaconovici Loga, nr. 3”, scrie autorul petiţiei, care poate fi semnată AICI.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, Inspectoratul Şcolar Timiş urmează să-şi desfăşoare activitatea într-un sediu nou, în clădirea Liceului Agricol de pe Calea Aradului, din toamna acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.