RESTRICȚII de circulație în vestul țării din cauza codului portocaliu de caniculă....

RESTRICȚII de circulație în vestul țării din cauza codului portocaliu de caniculă. Ce județe sunt afectate și cât timp sunt valabile

0
DISTRIBUIȚI

inaugurare drum ohaba forgaci - racovita (4)

În urma avertismentului ANM pentru cod portocaliu de caniculă, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă utilizatorii că pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi care tranzitează județele Arad, Timiş și Caraş-Severin că se instituie restricția de circulație pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.


Restricția intră în vigoare la ora 14.00 și va dura până la ora 20.00.

Astfel, în baza prevederilor privind regimul drumurilor, este instituită interzicerea temporară a circulaţiei vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe drumurile naţionale şi autostrăzile din judeţele afectate din zonele mai sus menţionate, cu excepţia transporturilor de persoane, animale, apă, alimente, carburant sau produse perisabile, a mașinilor de intervenții, transporturile funerare sau poștale.

„Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformaţii majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere”, transmit reprezentanții CNADNR.

Aceeași restricție e valabilă și pentru drumurile din restul țării, unde va fi cod portocaliu de căldură, adică în județele: Satu Mare, Bihor, Mehedinţi, Botoşani, Iaşi, Bacău şi Vaslui.

Cel mai probabil, anunțul CNADNR va fi repetat și mâine, o nouă zi în care se anunță cod portocaliu de caniculă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.