Sala ”Constantin Jude” se umple din nou de ”fluturași”. Ce nouă competiție...

Sala ”Constantin Jude” se umple din nou de ”fluturași”. Ce nouă competiție internațională găzduiește Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

badminton la final03_resize

În acest weekend Sala ”Constantin Jude” redevine scenă pentru badminton. Prima ediție a Campionatului Internațional de Badminton Juniori aduce la Timișoara 40 de sportivi din cinci țări europene. Favoritul local va fi Daniel Popescu, în vârstă de 15 ani, care va lupta în toate cele trei probe ale competiției.

După Campionatele Naționale Elite găzduite la începutul verii, Orașul de pe Bega are parte din nou de un spectacol cu ”fluturași”. Noua competiție care începe vineri face parte din Badminton Europe U19 Junior Circuit iar punctele acumulate vor conta pentru participarea în competiții cât mai importante la nivel internațional.


Sportivii care se vor întrece în Sala ”Constantin Jude” provin din Italia, Slovenia, Ungaria, Franța și România. Turneul începe mâine, de la ora 9, sâmbătă, de la ora 10, sunt programate sferturile de finală iar finalele vor avea loc duminică, de la ora 10.00. Naționala României își pune speranțele în Collins Filimon, juniorul clasat pe locul 21 în top-ul european. Acesta va face pereche la dublu mixt cu Cătălina Simionescu din Galați.

Fără Andra Olariu, mutată în Danemarca

Pe lângă Daniel Popescu, printre timișorenii care vor intra în concurs se numără surorile Alexandra și Cristina Soare, precum și frații Alexandra şi Paul Hărănguş. Andra Olariu e cea mai importantă absență. Experimentata badmintonistă se află în Danemarca pentru pregătirea turneelor europene şi mondiale. ”Andra s-a mutat cu tot cu școală în Danemarca și va activa un an acolo”, ne-a spus Animona Huțu, președintele FR Badminton. Pentru Daniel Popescu și Ioana Grecea competiția e importantă pentru a acumula puncte în vederea noului turneu Euro U17 care va debuta în ianuarie 2016.

Intrarea în Sala ”Constantin Jude” la Internaționalele de Badminton Juniori în toate cele trei zile de concurs va fi gratuită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.