Un avion cu 54 de persoane la bord a dispărut în Indonezia...

Un avion cu 54 de persoane la bord a dispărut în Indonezia UPDATE A fost găsită epava aeronavei

0
DISTRIBUIȚI

avion-malaysia-cautare-cnn

Un avion de linie indonezian cu 54 de persoane la bord a pierdut contactul cu turnul de control deasupra provinciei Papua din Indonezia, potrivit agenției de presă Reuters, care cita Agenția națională indoneziană pentru căutare și salvare (Basarnas).

Contactul cu avionul de linie al companiei indoneziene Trigana Air Service a fost pierdut cu puțin timp înainte de orele locale 15:00 (06:00), după ce aparatul de zbor a decolat de pe aeroportul Sentani, din capitala provinciei, Jayapura, a precizat Basarnas pe Twitter.

Avionul turbopropulsor, care se îndrepta spre Oksibil, transporta 44 de adulți, 5 copii și 5 membri ai echipajului, precizează AFP.

El zbura de circa 30 de minute în momentul când a fost pierdută legătura.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor al Indoneziei, J.A.Barata, a confirmat că aparatul de zbor a pierdut orice contact cu turnurile de control și a precizat că avionul ar fi trebuit să aterizeze la Oksibil cu puțin timp după orele 15:00.

„Nu știm ce s-a întâmplat cu aparatul de zbor și ne vom coordona (eforturile de căutare) cu autoritățile locale”, a declarat acesta pentru AFP.


Potrivit lui Barata, „prognoza meteo este foarte proastă pentru acea zonă”. „E foarte înnorat. Condițiile nu sunt propice căutărilor. Zona este una montană”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor indonezian.

Indonezia înregistrează un trist bilanț în ceea ce privește securitatea aeronautică. În decembrie, un avion al companiei AirAsia, decolat din Surabaza (Indonezia) cu destinația Singapore, s-a prăbușit în Marea Java, accident soldat cu moartea a 162 de persoane.

UPDATE Epava avionului companiei indoneziene Trigana Air, care duminică a pierdut contactul cu turnul de control deasupra provinciei Papua, în estul Indoneziei, a fost găsită în districtul Oktabe, a anunțat un responsabil din ministerul indonezian al transporturilor, citat de agenția Reuters.

Aparatul, de tipul ATR 42-300, a decolat de pe aeroportul localității Sentani și avea ca destinație orașul Oksibil, situat într-o zonă muntoasă izolată și accesibilă numai pe calea aerului. Zborul ar fi trebuit să dureze circa 45 de minute, iar contactul radar a fost pierdut la circa 30 de minute după decolare.

Avionul avea la bord 54 de persoane, dintre care 49 de pasageri și cinci membri ai echipajului. Deocamdată nu se știe dacă există supraviețuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.