CNA a decis, ieri, să nu prelungească licenţa audiovizuală a Radio Campus (care emite încă pe 100 FM), deţinută de Universitatea „Tibiscus” Timişoara, din cauză că staţia avea un profil tematic-universitar, dar în ultimul an şi jumătate a difuzat doar muzică, fapt pentru care postul urmează să se închidă pe 4 septembrie, relatează gandul.info.
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, o solicitare primită de la Universitatea „Tibiscus” Timişoara de prelungire cu nouă ani a licenţei audiovizuale pentru Radio Campus din Timişoara, care urmează să expire pe 4 septembrie.
Radio Campus este un post de radio cu profil tematic-universitar, care a fost lansat în anul 2007 şi a funcţionat în baza unui parteneriat cu Facultatea de Jurnalism a Universităţii „Tibiscus” Timişoara. Această facultate privată a fost lichidată începând cu anul universitar 2014 – 2015, ca urmare a unei hotărâri din iulie 2014 a Guvernului.
În şedinţa CNA de marţi, Consiliul a constatat că, în ultimul an şi jumătate, Radio Campus a difuzat doar muzică şi niciun program educaţional, nefiind respectat astfel profilul acestui post.
Totodată, potrivit dosarului depus la CNA de reprezentanţii Radio Campus, postul de radio ar fi urmat să difuzeze în special muzică şi doar 8% programe educative şi culturale.
Astfel, CNA a decis să nu prelungească licenţa audiovizuală a Radio Campus.
Radio Campus se va închide pe 4 septembrie, data la care îi va expira oficial licenţa pe care emite în prezent.
„De un an şi jumătate nu se întâmplă nimic (la Radio Campus, n.r.) şi acum vin cu idei că vor colabora şi vor găsi soluţii. Este vorba despre un oraş ca Timişoara, în care nu se exploatează o frecvenţă”, a spus Lorand Turos, după ce membrii CNA i-au audiat pe reprezentanţii Radio Campus.
Decizia de neprelungire a licenţei Radio Campus a fost luată cu opt voturi „pentru” (Florin Gabrea, Lorand Turos, Viorel Buda, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea). Doar membri CNA Gabriel Tufeanu şi Monica Gubernat au votat „pentru” prelungirea licenţei, fapt care ar fi presupus că Radio Campus ar fi putut emite în continuare.
Monica Gubernat a spus că are o slăbiciune pentru tot ceea ce înseamnă mediul universitar, acesta fiind motivul pentru care a vrut să mai dea o şansă postului Radio Campus.
Daca ar fi emis muzica de-a lui Lae Robu ( folk de tip sovietic ), Guta, Andra, Geta, Lena si alte lipitori de genul asta, ar fi avut licenta pentru 90 de ani. Muzica de la Radio Campus este muzica ascultata de o minoritate, din pacate. Majoritatea este adepta celor de mai sus si a altora ca ei.
Ascultam Radio Campus. Intr-adevar, dadea doar muzica. Dar muzica buna. Spre deosebire de 99,5% din posturile de radio care dau fie programe plictisitoare, fie muzica comerciala, acesti Radio Campus reuseau sa fie o prezenta inedita in spatiul audio. Bineinteles, s-au gasit cativa „destepti” care sa le anuleze licenta, pe principiul „ce e bun nu trebuie sa mearga prea mult in Romania”.