„Poarta cu nasturi”, salvată de la dispariție și restaurată, se află din...

„Poarta cu nasturi”, salvată de la dispariție și restaurată, se află din nou la locul ei. Cum puteți propune o poartă pentru reabilitare

0
DISTRIBUIȚI

Inaugurare_25 sept.

Refăcută după o investiție de câteva mii de euro, „Poarta cu nasturi” a fost inaugurate la Timișoara.

Aceasta se găsește pe strada 16 Decembrie 1989, numărul 12. Gestul simbolic prin care poarta restaurată deschide drumul spre artă a marcat debutul Festivalului Poartă ARTĂ! – un proiect derulat de Asociația Culturală Kratima cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Administrației Fondului Cultural Național.

11049607_829918987127908_6139566652547077519_nAnul viitor, timișorenii implicați pot alege poarta care va fi reabilitată.


Pentru asta, până pe 28 octombrie 2015 timișorenii sunt așteptați să trimită propunerile. „Poarta propusă trebuie să aparţină unei clădiri istorice din municipiul Timişoara; trebuie să fie poarta originală a clădirii istorice, din lemn”, arată reprezentanții Kratima.

poarta cu nasturi old

Propunerile se transmit la adresa Biroului de Reabilitare şi Conservare Clădiri Istorice din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara: brcci@primariatm.ro. pentru fiecare propunere sunt obligatorii minim 2 fotografii ale porții propuse, alături de o scurtă și adresa exacta a porții.

Un juriu de specialitate va vota poarta care va fi reabilitată anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.