Spectacole cu artiști din Germania, Serbia sau Franța la Festivalul de Arte...

Spectacole cu artiști din Germania, Serbia sau Franța la Festivalul de Arte Performative Timișoara. Vezi programul evenimentului

0
DISTRIBUIȚI

festival

Prima ediție a Festivalului de Arte Performative Timișoara, care reunește artiști din domeniul dansului contemporan din România, Germania, Serbia și Franța se va desfășura între 19 și 25 septembrie, în acest proiect fiind implicate, alături de Centrul Cultural German și ambasada Germaniei, mai multe insituții de cultură precum muzeul de artă, teatrele maghiar și german, librăria Cărturești de pe str. Mercy și teatrul Auăleu.

Saša Asentić și colaboratorii săi vor prezenta spectacolul „Revolution won’t be perfomed” realizat în colaborare cu Teatrul Național Sârb și Per.Art iar demersul artistic al coregrafei germane Isabelle Schad, realizatoarea spectacolului „Collective Jumps” care reunește dansatori germani și actori locali, dorește să stârnească interesul pentru dansul contemporan, care, în ultimii ani, a fost aproape absent la Timișoara.

Paul Dunca revigorează un performance realizat în urmă cu câțiva ani la București, „We went with these bodies as far as we could”, iar coregraful francez Olivier Dubois, autorul mai multor sprectacole celebre, va fi prezent la festival cu solo-ul „Mon Élue Noire – Sacre 2” creat pentru Germaine Acogny, „la grande dame” a dansului contemporan african.


Ea va fi de altfel prezentă, vreme de un ceas, alături de publicul timișorean, cu o zi înainte de prezentarea spectacolului.

Mădălina Dan va prezenta, la rândul ei, solo-ul „Sâmbătă/19.09.2015/0ra 19.00/Festivalul de Arte Performative Timișoara/Ambasada”. Spectacolul „All that mattered”, prezent în festival, este o primă colaborare între Sergiu Matiș, care locuiește în prezent la Berlin, și Mădălina Dan, iar Farid Fairuz va prezenta un nou performance, intitulat „You might as well have sung the Swedish national anthem”, cu public exclusiv masculin, dorind ca prin acest spectacol să investigheze mecanismele care contribuie la o cultură a violenței.

Festivalul mai cuprinde o dezbatere intitulată „The Show starts at seven”, expoziția „La danse contemporaine en questions” realizată de Institutul Francez din Timișoara și filmul „How Ideology moved our collective Body”, un „documentar subiectiv” realizat de Marta Popivoda despre tranziția spre capitalism.

Festivalul face parte din proiectele care susțin candidatura Timișoarei la titlul de capitală culturală europeană în 2021. Detaliile despre program pot fi găsite pe pagina de internet a evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.