Un nou studiu al NASA confirmă existența apei lichide pe Marte

Un nou studiu al NASA confirmă existența apei lichide pe Marte

0
DISTRIBUIȚI

marte nasa

Agenția aerospațială americană, NASA, a anunțat că a găsit „cele mai solide dovezi” de până acum privind existența apei în stare lichidă pe planeta Marte, transmite EFE, citată de Agerpres.

Dungile de culoare închisă care apar pe suprafața planetei Marte corespund apei curgătoare, arată analiza imaginilor captate de sonda Mars Reconnaissance Orbiter, lansată în 2005. Această concluzie este prezentată într-un studiu publicat luni și realizat de Lujendra Ojha, Mary Beth Wilhelm, de la Centrul de cercetări al NASA din Moffett Field (California, SUA), și Alfred McEwen, cercetător la Universitatea din Arizona.

Liniile din patru locuri diferite de pe suprafața planetei Marte sunt datorate „activității actuale” a apei, susțin cercetătorii în studiul lor, care va fi prezentat la Congresul european de științe planetare, ce se desfășoară în perioada 27 septembrie — 2 octombrie la Nantes, relatează EFE.

apa pe marte nasa

Oamenii de știință de la Agenția aerospațială americană, NASA, determinaseră deja că Marte a avut un ocean acum 4,5 miliarde de ani care a ocupat 19% din planetă și care ar putea ascunde rezerve de apă sau de gheață, dar cercetările efectuate de Lujendra Ojha, Mary Beth Wilhelm și Alfred McEwen aduc noi date în acest sens.

Conform cercetătorilor, apa de pe Marte s-ar afla, pe alocuri, puțin sub suprafață, și ar avea o concentrație mare de sare.


„Apa este esențială pentru viață, așa cum o cunoaștem noi. Prezența apei în starel lichidă pe Marte are uriașe implicații astrobiologice, geologice și hidroligice și ar putea influența modul în care echipajele umane vor explora planeta, în viitor”, au transmis oamenii de știință.

Sursa foto: nasa.gov

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.