Proiectele de lărgire a pasajelor Jiul și Popa Șapcă, postate pe Youtube....

Proiectele de lărgire a pasajelor Jiul și Popa Șapcă, postate pe Youtube. Vezi cum ar putea fi reconfigurate și în ce stadiu sunt pregătirile VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

proiect pasaj popa sapca

Cinci benzi de circulație care vor permite un trafic fluent și o trece de pietoni amenajată la ultimele standarde. Sunt doar două din modificările pe care le conține proiectul prin care va fi modificat pasajul rutier de la Jiul.

Cunoscut de șoferii din Timișoara ca o zonă extrem de circulată care la orele de vârg pune nervii tuturor la încercarii, pasajul Jiul face parte din proiectele care vor fi finanțate cu bani de la bugetul local, asta conform promisiunilor edilul șef Nicolae Robu. Practic, conform proiectului de pe Youtube, două din cele cinci benzi vor duce înspre Calea Circumvalațiunii, în vreme ce celelalte trei vor duce înspre Bulevardul Republicii.

Și pasajul de la Popa Șapcă urmează să fie lărgit la patru benzi, zona fiind una dintre cele mai circulate din oraș în ultimii ani, spre și dinspre mall și Dumbrăvița, localitate limitrofă unde unde locuiesc mulți timișeni care lucrează în oraș.

Intervențiile sunt cu atât mai necesare cu cât în zilele cu precipitații abundente pasajele se inundă, iar șoferii care rămân cu mașinile blocate ajung subiect de știri, în vreme ce autoritățile ridică din umeri neputincioase în fața capriciilor naturii. Momentan proiectul pentru pasajul Jiul se află în stadiul de licitație, primăria încercând să găsească o firmă care să efectueze lucrarea.

Despre proiect, edilul șef declara recent că „la licitaţia pentru contractarea firmei care să execute lărgirea pasajului peste calea ferată Jiul şi a străzii Jiul termenul de depunere a ofertelor este 27.10.


Toată documentaţia a fost acceptată pe SEAP şi este publicată. Sperăm să avem competitori serioşi să câştige ca întotdeauna cei mai buni şi să dăm drumul la lucrări.(….) Îmi asum să gestionez simultan cele două lucrări de la Jiul şi Popa Şapcă având grijă ca perturbarea în oraş să fie minimizată. Să nu ne aşteptăm că nu vom resimţi în trafic faptul că cele două treceri nu vor fi funcţionale la întreaga lor capacitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.