Cartea care bate record după record, scrisă de un timișorean, va fi...

Cartea care bate record după record, scrisă de un timișorean, va fi lansată și în orașul de pe Bega. Când are loc evenimentul

4
DISTRIBUIȚI

SSD3174-700x466Cea mai vândută carte românească a anului ajunge la Timișoara. este vorba de volumul Biblia pierdută sau despre Regăsirea cărții, scris de timișoreanul Igor Bergler.

Timișoreanul Igor Bergler se reîntoarce astfel în urbea sa natală cu bestsellerul „Biblia pierdută”. Volumul autorului, despre care Calvin Moore, profesor la Universitatea Harvard, spune că este o întâlnire dintre arta suspansului specific lui Dan Brown și tipul de cultură enciclopedică regăsită în lucrările lui Umberto Eco, a ajuns să fie în doar câteva săptămâni cea mai bine vândută carte din România.

Autorul va participa la două evenimente. Joi, 22 octombrie, de la ora 18.00, la librăria Cartea de nisip, pe strada Alba Iulia, va lansa cartea și va da autografe.

Ziua următoare continuă cu o întâlnire mai puțin obișnuită. Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel” pune într-o altfel de lumină cea mai vândută carte românească din 2015. Autorul, Igor Bergler, va dialoga cu elevi de la Colegiile C.D.


Loga şi F.S. Nitti, precum şi de la Liceul Teoretic J.L. Calderon, despre una dintre cele mai atractive intrigi, istorice și literare, de la Gutenberg, fix de la el, încoace. Ce a intrat – camuflat – în tipar(e) iese acum din ele. Printr-o istorisire care redefinește o întreagă istorie, rescriind-o spre a fi recitită. Evenimentul e programat vineri, 23 octombrie, de la ora 12.00, la Secția de Arte „Deliu Petroiu” a bibliotecii, Bastion Theresia, corp A.

Cartea povestește aventurile profesorului Baker de la Universitatea Princeton, aflat la Sighișoara pentru o conferință de istorie, iar trei crime macabre îi dau planurile peste cap. Secretele pe care le va dezvălui vor răsturna tot ce știm despre cea mai cunoscută figură a istoriei românești.

Cea mai controversată figură a Europei de Est, Vlad Ţepeş, a finanţat un proiect ambiţios care avea sa schimbe faţa întregii lumi. Proiectul: multiplicarea unui mesaj menit a fi descifrat doar de anumiţi iniţiaţi. În 1455 codul este ascuns în prima lucrare tipărită vreodată: Biblia B42 cunoscută şi ca Biblia lui Gutenberg. O adevărată odisee cuturală care îmbină desăvârşit momente de umor fin, episoade de suspans autentic, mesaje ascunse şi coduri secrete minuţios construite, cartea eveniment a anului captivează de la prima propoziţie şi oferă o experienţă literară de neegalat.

Cartea autorului timișorean a înregistrat un număr record de peste 3.200 de exemplare vândute în primul weekend de la lansare, la înceutul lunii octombrie, cărora li se adaugă peste 10.000 de exemplare vândute în prima luna de precomenzi exclusiv pe site-ul editurii Rao.

4 COMENTARII

  1. N-are nicio legătură cu religia… Ar trebui să citești cartea si după aceea să îti dai cu părerea. Dar după limbaj, ma gandesc că ai pus pe altcineva să scrie, tu neavând acest dar…

  2. romanii sunt atat de distractivi…. omul ar fi murit in bezna si nici naiba nu ar stii cum il cheama sau ca e timisorean daca nu scria o carte controversata. ca herta muller, sarim sa explicam ca suntem mandrii de romanii de peste hotare cand romanii de peste hotare au devenit oameni de success TOCMAI PENTRU CA SUNT PESTE HOTARE!

  3. Am citit cartea. N-am mai râs de mult citind o carte. E un soi de umor uneori gotic, uneori bizantino-balcanic, ceva a la Kusturitza. Oricum, te ține în priză de la cap la coadă. În patru zile am păpat-o. E cam densă în informații care pentru a fi verificate ar lua enorm de mult timp dar oricum ai ce învăța din ea dacă nunte crezi deja buricul pământului. Sunt cititor al genului dar așa ceva la noi nu s-a scris până acum. Sper să se tipărească și afară și să apară și continuarea. Hai România! 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.