Muzica din „Stăpânul inelelor”, redată de Filarmonica „Banatul”. Când are loc concertul

Muzica din „Stăpânul inelelor”, redată de Filarmonica „Banatul”. Când are loc concertul

0
DISTRIBUIȚI

Filarmonica „Banatul” și-a propus să iasă din tipare, iar următorul concert nu se încadrează în tipicul obișnuitelor manifestări culturale care au loc pe această scenă. Evenimentul va avea loc vineri, de la ora 19.00

banner 30 oct CVS”Datorită faptului că o parte a membrilor filarmonicii va efectua un turneu de concerte în vestul Europei, s-a hotărât ca şi publicul nostru să profite de programul ce va fi prezentat acolo. Este vorba despre un concert vocal-simfonic cu muzica filmului «Stăpânul Inelelor». Pentru cei care nu cunosc sau nu au vizionat această faimoasă trilogie, să spunem că este bazată pe cele trei volume ale scriitorului John Ronald Reuel Tolkien.


De fapt este un mănunchi de poveşti, istorisiri imaginare, legende, eseuri literare ce se petrec într-o lume fantastică numită Arda. Dacă am esenţializa, am putea spune că este o povestire fantastică despre spiritul uman şi dorinţa sa de libertate. Filmul cu acelaşi nume a devenit în scurt timp unul dintre marile proiecte cinematografice care a câştigat milioane de fani în întreaga lume. Un rol primordial l-a constituit excepţionala coloană sonoră semnată de Howard Shore. Ea a fost înregistrată pentru film de către orchestra Filarmonicii din Londra, la care şi-au dat concursul mari artişti cum sunt Ben Del Maestro, Enya, Renée Fleming, James Galway Emiliana Torrini. Howard Leslie Shore s-a născut în Canada, în 1946 și a compus în special muzică pentru filme, peste 80. Principalul regizor cu care a colaborat a fost David Cronenberg. Alt film celebru pentru care a compus muzica a fost «Tăcerea mieilor», câştigător a cinci premii Oscar. De la acest film şi încă altele, i s-a tras renumele că scrie muzică la filme psihologice, întunecate, ameninţătoare. De aceea a fost o mare surpriză că a semnat muzica la un film epic de o asemenea amploare”, arată concertmaestrul Mircea Tătaru.

Muzica „trilogiei inelului” a fost votată drept cea mai bună coloană sonoră a tuturor timpurilor.

Ideea prezentării unui concert cu această celebră muzică îi aparţine dirijorului concertului, maestrul Raymond Janssen. Pe lângă orchestra simfonică îşi dă concursul şi corul „Ion Românu”, pregătit de maestrul Iosif Todea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.