Pesediștii, luați TOTAL prin surprindere de decizia colegului Radu Țoancă de a...

Pesediștii, luați TOTAL prin surprindere de decizia colegului Radu Țoancă de a concura pentru un post în Primăria Timișoara. Ce funcţie crede Alfred Simonis că ar viza de fapt

1
DISTRIBUIȚI

consiliu local01_resize toanca

Consilerul local Alfred Simonis nu a ascuns faptul că nu știa de o eventuală „dezertare” a lui Radu Țoancă din PSD, informație prezentată ieri în exclusivitate de PRESSALERT.ro. Acesta s-a arătat dezamăgit că cel care e de asemenea consilier social-democrat nu a anunțat niciun superior din partid de intenția sa și e surprins că a ales să candideze pe o funcție în cadrul Primăriei Timișoara.

Radu Țoancă, consilier local PSD, și-a depus dosarul și a fost admis în concursul pentru ocuparea funcţiei de inspector de specialitate în cadrul compartimentului Parcul Copiilor. „Informaţia am citit-o pe site-ul dumneavoastră. Am fost surprins de posibilitatea ca Radu Țoancă să plece din grupul PSD. Am înțeles că funcția dorită e incompatibilă cu cea din PSD… Mi-a spus că mâine în jurul orei prânzului ne vom întâlni și îmi va da un răspuns. Nu părea foarte sigur. A aplicat pentru o funcție în primărie fără măcar să se consulte cu nimeni din partid”, a declarat Alfred Simonis la emisiunea PRESSALERT LIVE.

Acesta neagă că în PSD ar fi haos, dar recunoaște că nu toate lucrurile funcționează perfect.


„Normal era să ne spună nouă. Cuiva din conducerea partidului”, a continuat Simonis, care a subliniat că Radu Țoancă s-a distanțat în ultima vreme de partid. „Domnul Țoancă s-a izolat de ceva vreme, ultimele trei-patru luni. Nu mai participa la ședințe de partid. A existat o detașare… Nu e adevărat că a votat numai el alături de primar. În general a votat altfel decât grupul în ceea ce privește sportul. E un mare fan al echipelor sportive, militant al finanțării lor, e și în CA la clubul de rugby, vota cumva în dublă calitate. Sunt puține proiecte pe ordinea de zi la care consilierii trebuie să voteze după dictarea de la partid. În general votează ceea ce e bine pentru oraș. În ceea ce privește retragerea sprijinului său – suntem în ultimele luni de mandat…”, a mai spus Alfred Simonis.

„Eu cred că va câștiga concursul respectiv și va obține postul dorit. Poate fi interpretat această declarație și prin faptul că e un om foarte competent. Dacă va câștiga nu există posibilitatea să rămână. Nu cred că poate suspenda șase luni acel post, dacă mă întrebați pe mine, nu vom accepta… E nu înțeleg de ce un om, după atâția ani în PSD, își dorește să se alăture echipei domnului Robu, pe care și el o consideră incompetentă”, a adăugat Simonis.

Referitor la postul dorit, cel de inspector la compartimentul Parcul Copiilor, Alfred Simonis e dispus să creadă zvonurile care spun că Țoancă ar dori de fapt să conducă noul club sportiv municipal înființat de autoritățile locale. „Suntem obișnuiți să se înființeze tot felul de posturi și postulețe ca să fie mulțumit domnul Robu, probabil se poate transfera din acest post pe altul pe care și-l dorește, în domeniul sportului”, a încheiat Alfred Simonis.

1 COMENTARIU

  1. la ce conducere e in PSD Timisoara\Timis, ma mir ca mai exista organizatia.Un pui de comunist, un fost hot din magazine din Germania, UK…etc, si un maimutoi patron de club.

    PSD e spre dizolvare la nivel local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.