Timişoara ar putea avea un centru specializat în tratarea arsurilor grave. Din...

Timişoara ar putea avea un centru specializat în tratarea arsurilor grave. Din ce bani va fi realizat

0
DISTRIBUIȚI

bolnav cancer

Doar patru paturi pentru pacienți cu arsuri grave sunt disponibile în cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, la Casa Austria. Compartimentul în care paturile sunt instalate este singurul de acest gen din vestul ţării. Totuşi, în perioada următoare, la Timişoara există şanse să se deschidă un centru nou specializat în tratarea arsurilor grave, în colaborare cu experţi francezi. Două astfel de centre ar urma să fie realizate şi la Iaşi şi Târgu Mureş, iar dispozitivul din Bucureşti ar putea fi consolidat. Totul cu finanţare de la Banca Mondială şi din fonduri structurale europene, scrie Mediafax.

Anunţul a fost făcut de Marc Chaouat, secretarul general al Societăţii Franceze de Studiere şi Tratare a Arsurilor, şi Vincent de Broucker, şeful serviciului Centrului de tratare a victimelor arsurilor de la centrul spitalicest din Lille, ieri, în cadrul unei conferinţe la Ambasada Franţei.


Centrele specializate în tratarea arsurilor grave ar urma să fie realizate în cadrul unei colaborări începute în anul 2013 cu specialiştii români.

„În Franţa am refăcut recent majoritatea centrelor pentru arsuri. (…) Această cooperare a început în 2013, iar în 2014 specialişti români au fost la Lille într-un schimb de experienţă şi atunci a apărut ideea dezvoltării şi renovării de centre specializate şi în România”, a declarat Vincent De Broucker.

„Nu am fost informat cu privire la realizarea unui astfel de centru la Timişoara. Noi avem patru paturi de microchirurgie şi chirurgie plastică şi politraumă. Avem un compartiment special amenajat pentru marii arşi, un compartiment de patru paturi super-utilat cu aparatură, condiţii speciale pentru ceea ce înseamnă tratamentul marilor arşi. Suntem unitatea medicală care practic deserveşte toate judeţele din vestul ţării”, ne-a declarat Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.