Primarul Nicolae Robu, „raport” pe Facebook despre vizita la Roma. Cum s-a...

Primarul Nicolae Robu, „raport” pe Facebook despre vizita la Roma. Cum s-a distrat în Italia cu ocazia zilei naționale a României

2
DISTRIBUIȚI

Robu Roma

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a postat pe cea mai populară rețea de socializare un text prin care informează cu privire la vizita pe care a efectuat-o în weekend-ul prelungit recent încheiat la Roma, acolo unde şi-a luat şi familia, deşi era vorba despre o deplasare de serviciu.

„Sâmbătă și duminică – 28, respectiv 29 noiembrie 2015 – am efectuat o vizită în Italia, la Roma, la invitația Asociației Românilor din Italia”, a scris Robu, care s-a declarat încântat de discuţiile avute cu românii din diaspora, dar şi cu italienii care au avut numai cuvinte de laudă la adresa conaţionalilor noştri.

„În prima zi, am avut întâlniri cu membri ai comunității române din Roma – medici, ingineri, avocați, patroni etc – și cu oameni de afaceri italieni importanți.


(….) În a doua zi, am participat la evenimentul «Împreună, pentru a ne cunoaște mai bine, de Ziua Națională a României», organizat de Asociația Românilor din Italia. Peste 7.000 de români s-au bucurat de bucate românești tradiționale și de folclorul nostru autentic interpretat de Maria Dragomiroiu și Irina Loghin, dar și de prestația mai tânărului Raoul. Tricolorul românesc era peste tot și mulți participanți -inclusiv mulți copii! – purtau costume populare românești. Într-un cuvânt, era, acolo, o excepțională vibrație românească, vibrație cu care am rezonat din plin. Și… m-am bucurat enorm, când, adresându-mă de pe scenă celor 7.000 de participanți, am văzut că și ei au rezonat cu mine, aplaudându-mă călduros”, a mai scris Robu.

De menţionat este faptul că de data aceasta Robu pare să fi revenit fără promisiuni de mai bine din străinătate. „Despre monumentele Romei, create pe parcursul mileniilor de istorie superproeminentă a locului, cuvintele pot relata mai greu. Deci, n-o să vorbesc nici despre ce-am văzut în muzeul în aer liber care este Roma, nici despre ce-am văzut în Muzeul Vaticanului, nici măcar despre capodopera Basilica San Pietro, cea mai mare biserică din lume, lungă de 186 metri, cu înălțimea cupolei de 119 metri și având o suprafață totală de 15 000 mp, ci o să las să vorbească un număr de poze”, a transmis edilul.

2 COMENTARII

  1. Mai da cioara asta vopsita nu cumva vrea sa candideze la presidentie de incearca sa faca valuri in Italia :))))),
    Dinulescu isi curata limba ca era plina de scame de atata lins…..;)))),
    Dragi Timisorenu unde v-a fot gandul cand ati votat un asemenea derbedeu la conducerea institutiei…., nu pot sa cred,

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.