Reacţia TĂIOASĂ a mitropolitului Banatului, fost episcop al Covasnei şi Harghitei, după...

Reacţia TĂIOASĂ a mitropolitului Banatului, fost episcop al Covasnei şi Harghitei, după ce DIICOT a anunţat dejucarea atentatului terorist de la Târgu Secuiesc. Ce mesaj le-a transmis militarilor VIDEO

14
DISTRIBUIȚI

1 decembrie 113 mitropolitul banatului ioan

Mitropolitul Banatului Ioan Selejan, fost episcop al Covasnei şi Harghitei, a comentat pentru PRESSALERT.ro anunţul făcut de DIICOT că a reţinut un extremist maghiar care se pregătea să comită un atentat terorist, astăzi, de 1 Decembrie la Târgu Secuiesc. „Aș îndemna populația, atât românească, cât și cea maghiară la calm și responsabilitate.


Eu sunt convins că marea majoritate a maghiarilor sunt oameni de cinste și loiali țării noastre și că nu acel om îi reprezintă pe maghiarii din Covasna și Harghita. De aceea, îndemn toate autoritățile locale să transmită mesaj de liniște și de pace în acea zonă ca și acel pământ românesc să se bucure de toate privilegiile și legile pe care le are țara noastră. Încă o dată spun – liniște, pace și să nu intrăm în panică pentru că asemenea pot să apară oricând, însă cred că forțele binelui vor birui și în acea parte de țară”, a spus Ioan Selejan.

În această seară, mitropolitul Banatului a fost cel care a a aprins făcliile militarilor care au mărşăluit pe străzile Timişoarei, într-o procesiune care nu a mai avut loc până acum în oraşul de pe malurile Begăi. În faţa Catedralei Mitropolitane, ÎPS Ioan Selejan le-a spus militarilor că fiecare făclie reprezintă o lumină pentru batalioanele de ostaşi care au murit pe câmpurile de luptă fără lumânare. „Pentru întregirea neamului s-a vărsat sânge. Sânge de feciori români. De asemenea, le spunem celor care vor să construiască o altă arhitectură pe spațiul nostru românesc – granițele României nu se pot modifica pentru că nu sunt trasate cu cerneală, ci cu sângele ostașilor români din primul război mondial” a spus mitropolitul Banatului.

14 COMENTARII

  1. Un tradator de Hristos si neam. El a pregatit refugiatilor corturi pentru rugaciunile lor diavolesti. Un lingau bolsevic. Dumnezeu sa scape Biserica si tara de asemenea ecumenisti eretici.

    • Amice, tradator si lingau esti tu, probabil, daca vorbesti cu atata idiotenie despre un mare ierarh care chiar a facut ceva semnificativ pentru tara noastra.

    • a fi monah nu presupune a gândi rațional! mai scutiți-ne de teribila voastră îngustime monahală. există mulți călugări inteligenți și cuminți, dar mai scapă și elemente care se cred mai deștepți ca tot sinodul. PS Ioan chiar este un episcop de aleasă ținută.

    • Daca inca n-ai invatat ca fiecare religie il numeste pe Cel de Sus in felul sau, dar ca Cel de Sus e Unul, ai trecut degeaba prin viata. Nu religia ne desparte, ci fanatismul!

    • ASA ESTE! Dar intr-o lume de naivii, ortodoxi de suprafata, orice lup imbracat in oaie li se pare bland, sfant, DACA SI IOAN SELEJAN ESTE CONSIDERAT UN MARE MITROPOLIT, ESTE CLAR CA A DECAZUT NIVELUL INTELECTUAL. … VA DORESC SA AVETI OCAZIA SA IL PRINDETI IN FAZELE LUI NORMALE, NU T E A T R A L E!!!!

  2. Monahule Teodot! Esti un IDIOT!
    Nu meriti NUMELE de monah…daca esti …monah…!
    Din cauza unor idioti ca tine…monahismul romanesc este aratat cu degetul, iar CALEA Adevarului Ortodxiei este HULITA de cei care INTALNESC falsi ortodocsi ca tine…!
    Cand BOR nu va mai avea specimene ca tine…atunci Biserica va scapa de o MARE PACOSTE… si va avea MULTA PACE…!

  3. monahe nemonah, tradator si lingau esti tu, de vorbesti atat de idiot despre un ierarh de seama al Bisericii, care chiar a facut ceva semnificativ pentru Romania.

  4. Da, parinte. Trebuie sa ne amintim mereu si mereu ca aceasta tara s-a intregit din lacrimi si sange. Si nu permitem nimanui sa-si bata joc de sentimentele noastre nationale!
    Romanul e rabdator. Dar si rabdarea lui are o limita. Cei care au indraznit sa treaca vreodata de aceasta limita s-au fript cu mamaliga romaneasca.
    Cine are urechi, sa auda…

  5. Mă băieti…monahul asta comunist cum ii ziceti voi a oprit minerii la costesti singur mă prostilor si nu au mai fost alte victime….si cit a fost el aici a fost liniste…..acu a venit limbricul asta care e in locul lui nici bunăziua nu stie să zică. MAI GINDITIVĂ

  6. L am cunoscut intimplator pe acest preot Ioan Selejan ! Asa preot mai rar am vazut, mai ales ca el nu era un oarecare ci era Mitropolitul Covasnei si Harghitei . Cautam, impreuna cu sotia mea, un meserias pentru a face un monument intr un cimitir din orasul Toplita si am mers pina la marginea orasului, la Manastirea Doamnei. Acolo era acest preot, cocotat pe o schela atasata la o biserica in constructie ! Ne a vazut si a coborit imediat….. si a dat seama ca eram straini de zona si prin accentul sudist si aspru cum spun unii ardeleni ! Ne a vorbit foarte frumos si mi a facut cadou o icoana cu un Sfant ortodox din Rusia ! Acest mitropolit mi se pare un demn urmas al lui Daniel !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.