Minciuna lui Nicolae Robu că are doar un apartament, demontată de propria...

Minciuna lui Nicolae Robu că are doar un apartament, demontată de propria declarație de avere. Ce uită să spună în discursurile sale publice primarul Timișoarei

2
DISTRIBUIȚI

nicolae robu pressalert 11

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, s-a obişnuit să îşi facă un titlu de glorie cu averea sa. De câte ori are ocazia primarul le reproşează adversarilor săi politici că ei locuiesc la vile, în vreme ce el are un modest apartament şi conduce un Renault Laguna second-hand. De fapt, primarul Timişoarei deţine două apartamente, lucru certificat chiar de declaraţia sa de avere de pe site-ul Primăriei Timişoara. Nu numai atât, dar maşina second-hand stă probabil uitată în ceva garaj, căci primarul se plimbă zilnic cu o limuzină Mercedes, primită ca maşină de serviciu de la RETIM.

Conform declaraţiei de avere de pe site-ul municipalităţii, primarul deţine împreună cu soţia sa un teren intravilan de 1.027 de metri pătraţi situat în Timişoara, două apartamente dobândite în 1991 şi 2004 prin cumpărare, cu suprafeţe de 94 şi 85 metri pătraţi, două autoturisme: un Cielo, din 2003 şi un Renault Laguna, din 2001.


Robu mai are şi peste 38.000 de lei depozite bancare. Primarul câştigă, conform declaraţiei de avere din 2015, 221.737 lei pe an din exercitarea funcţie de primar şi din activităţile desfăşurate la Politehnica Timişoara, adică aproape 68.000 de lei pe an ca primar, 152.666 din activitatea de profesor şi cercetător şi 1.675 de lei pe an din deţinerea calităţii de membru de onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România. Soţia primarului mai încasează pe lună în plus 806 lei din închirierea unui apartament.

Vă reamintim că în repetate rânduri Robu a cerut public ca salariul său să fie mărit pe motiv că remuneraţia sa nu ar fi direct proporţioonală cu munca depusă. „Este inadmisibil ca un primar al unui municipiu de mărimea şi complexitatea Timişoarei să aibă salariul de 5.900 de lei la răspunderea pe care o ai, la volumul de muncă pe care îl ai de depus, este o aberaţie”, a spus Robu, în trecut, completând că „şi nu consider că nu aş merita un salariu mult mai mare pentru munca pe care o depun, pentru toată dedicarea mea şi până la urmă pentru rezultate, pentru că astea contează, or, eu pretind că am rezultate”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.