Sute de femei din vestul ţării, formate profesional gratuit sau sprijinite să-şi...

Sute de femei din vestul ţării, formate profesional gratuit sau sprijinite să-şi deschidă propria afacere. Câte persoane şi-au găsit un loc de muncă

0
DISTRIBUIȚI

femeie afacere

740 de femei din întreaga ţară, printre care aproximativ 300 din vestul ţării, au fost sprijinite de o asociaţie din Timişoara să-şi găsească mai uşor un loc de muncă. De asemenea, o parte dintre acestea au fost încurajate să-şi deschidă propria afacere, iar trei idei de business au fost şi premiate.

Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România, cu sediul în Timişoara, a reuşit să finalizeze un nou proiect european, recent. În cadrul acestuia, sute de femei au urmat trei programe inedite, gratuit: de perfecţionare director de magazin, de calificare lucrător în comerţ şi unul de competenţe antreprenoriale.


Scopul proiectului a fost acela de a creşte accesul femeii pe piaţa muncii pe poziţii calificate şi înalt calificate.

„Peste 295 de femei au fost prefecţionate ca director de magazin, dar acestea pot fi directori de hoteluri, şi nu numai, pentru că le-am format mental astfel încât să devină manageri foarte buni. 14 femei au participat la programul de perfecţionare cu propriul plan de afaceri. Femeia antreprenor îndrăzneşte să intre într-un domeniu nou, va risca foarte mult pentru că este în joc propria afacere”, a explicat Ilona Mihăieş, formator în cadrul APFR.

Potrivit iniţiatorilor proiectului „Centrul de Excelenţă în Promovarea Femeii pe poziţii calificate şi înalt calificate în sectorul comercial”, 39% din cele 740 femei instruite au provenit din vestul ţării, 90% din mediul urban. Majoritatea au avut vârste cuprinse între 25 şi 54 ani şi liceul terminat. Din cele 14 femei care şi-au prezentat planul de afaceri, trei dintre acestea au primit câte 5.000 euro fiecare pentru a-şi materializa ideile. De asemenea, din cele 445 de femei care au finalizat cu succes cursul de calificare lucrător în comerţ, peste 73% şi-au găsit un loc de muncă, la final.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.