Copacii din centrul Timişoarei, îmbrăcaţi cu haine groase pentru oamenii fără adăpost....

Copacii din centrul Timişoarei, îmbrăcaţi cu haine groase pentru oamenii fără adăpost. Printre primii beneficiari, angajaţi ai Retim FOTO

0
DISTRIBUIȚI

haina groasa copac

Copacii din Piaţa Victoriei au fost împodobiţi, în această seară, cu geci groase, fulare, căciuli, pulovere, salopete sau veste. Inspiraţi de bulgari, zeci de timişoreni şi-au dat întâlnire, în jurul orei 20.00, în centrul oraşului şi au început să „îmbrace” pomii cu haine groase de iarnă pentru ca oamenii străzii să le folosească şi să facă faţă gerului mai uşor. Totul în cadrul acţiunii „Dacă ai nevoie, e pentru tine!”.

Din păcate, după ce de câţiva copaci au fost prinse primele haine, doi angajaţi Retim care făceau curăţenie prin centrul oraşului au început să adune geci şi pulovere în pubela cu care se plimbau. Însă, o geacă groasă prinsă de un copac a ajuns, doar în prima jumătate de oră de la începerea acţiunii, la un om nevoiaş. Şi anume, un bătrân care a povestit că locuieşte într-un centru pentru persoane vârstnice a luat haina din pom şi s-a îmbrăcat imediat.

12575839_10203708720038097_1457770771_n

„M-am gândit că am putea face o astfel de acţiune şi la Timişoara, pentru că sunt mulţi oameni nevoiaşi. Vom merge şi la Gara de Nord şi pe Strada Brâncoveanu şi o să le dăm personal oamenilor fără adăpost haine groase. Aici, fiind în centru nu cred că trec chiar atât de multe persoane nevoiaşe”, a declarat Irina Perju, o studentă de 20 de ani, organizatorul acţiunii din Timişoara.

Hainele groase cu care copacii din centrul Timişoarei au fost îmbrăcaţi au fost însoţite şi de diferite mesaje, precum „Dacă ai nevoie, e pentru tine”, „E a ta”, „Îţi doresc cu căldură ca să-ţi ţină de cald”, sau „Dacă ai nevoie, e pentru tine! Sper ca această haină să-ţi ţină de cald atunci când ţi-e frig, să-ţi amintească că nu eşti singur atunci când te simţi părăsit, să-ţi încălzească inima cu iubire atunci când te simţi pustiit, să-ţi dea forţa să te ridici atunci când eşti la pământ, să te ajute să depăşeşti încrezător toate clipele grele, ca să poţi merge demn mai departe.


Îţi mulţumesc că ai acceptat acest cadou şi toate gândurile mele bune”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.