Trompetă live şi ritmuri electronice într-un nou proiect timişorean „cu priză“ la...

Trompetă live şi ritmuri electronice într-un nou proiect timişorean „cu priză“ la public: iC! feat. Paul Grosar

0
DISTRIBUIȚI

proiectnou (4)

Amatorii de petreceri din Timişoara au avut parte în ultima vreme de câteva apariţii misterioase ale unui proiect care deşi s-a născut „din joacă“ – după spusele celor care l-au creat – îşi propune să aducă ceva nou pe piaţa locală de party. Este vorba de iC! feat. Paul Grosar, „umbrelă“ sub care activează DJ Kuky (Ionuţ Cucu) şi Paul Grosar, care au avut până acum trei ieşiri de succes în faţa publicului local. „Până acum am avut trei apariţii în această formulă şi de fiecare dată am avut parte de un feedback cât se poate de pozitiv. Încercăm să combinăm zone muzicale diverse din aria deep house sau tech – house. Încercăm să facem sunetul mai „mellow“ şi pe viitor vom lucra şi la câteva piese proprii. Cuvântul nostru de ordine este improvizaţia. Suntem undeva la graniţa dintre electro şi jazz, undeva în latura mai dance a jazz-ului“, spune DJ Kuky. Cei doi membri ai proiectului s-au cunoscut mai demult în cadrul unui alt proiect, care include mai mulţi muzicieni, dar ideea acestei colaborări s-a născut cât se poate de spontan. „Proiectul s-a născut efectiv din joacă, am pus într-o seară muzică iar Paul avea trompeta la el şi a început să cânte. A ieşit foarte fain. Faţă de ce există la noi în oraş, proiectul acesta aduce un live – act interesant. Încercăm să implementăm teme de jazz în muzica mai comercială, iar numele proiectului vine din numele noastre adevărate“, adaugă DJ Kuky. O primă înregistrare a acestui proiect poate fi ascultată aici.

proiectnou

După ce au avut parte de câteva apariţii de succes în faţa publicului, cei doi se pregătesc pentru un nou „live – act“ care va avea loc sâmbătă 30 ianuarie, de la ora 22, la cafeneaua D’arc. Invitaţii speciali ai acestui eveniment, care se va derula sub genericul TechNoLogic b2b Session sunt Mathei (Midi) şi Rhem (To Get Her), iar la after – hours muzica va fi asigurată de James Braddock b2b AmiNu. Proiectul iC! feat. Paul Grosar va asigura warm up – ul petrecerii la care biletele de intrare costă 15 lei. „Performance-urile noastre nu sună niciodată la fel. Vedem cum reacţionează publicul şi improvizăm în funcţie de acest aspect. Ne mulăm pe public. Ne-am apucat de repetiţii fiindcă vrem să alegem câteva teme pe marginea cărora să jonglăm la faţa locului“, spune DJ Kuky. În ceea ce priveşte diferenţele dintre recitalurile jazz şi cele în care se cântă peste piese din muzica electronică, Paul Grosar e de părere că e mult mai uşor de cântat în asemenea conjuncturi.


„E mai uşor de cântat la party decât la un concert de jazz. Publicul diferă. La petrecere lumea e mai puţin pretenţioasă şi vine pusă pe distracţie“, spune Paul Grosar, care este student la Facultatea De Muzică şi care mai colaborează şi cu o trupă de salsa şi în alte formule. Evenimentele derulate sub bagheta celor de la Electric Playground au loc sub mai multe „umbrele“ iar pe viitor, petrecăreţii vor avea parte de câteva susprize. „Cu petrecerile organizate de Electric Playground încercăm să aducem în Timişoara şi alte genuri muzicale, care nu sunt acoperite de organizatorii locali. Mă refer aici la glitch hop, ghetto funk şi chiar un pic de dubstep. Activăm şi pe zona de tech house, care în Germania, de exemplu, e la mare căutare. În Timişoara nu prea e ascultat acest gen. Colaborăm cu James Braddock, care e strict pe zona aceasta. Pentru sfârşitul lunii martie pregătim alături de cei de la Freenetik, două seri speciale, cu artişti de afară şi pentru această vară pregătim o ediţie deosebită a festivalului Playground“, ne-a declarat DJ Kuky.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.