Universitatea de Vest din Timişoara, într-un nou top mondial. Ce loc ocupă

Universitatea de Vest din Timişoara, într-un nou top mondial. Ce loc ocupă

0
DISTRIBUIȚI

studenti uvt

Universitatea de Vest din Timişoara a fost inclusă, recent, într-un nou top internaţional. Este vorba de URAP (University Ranking by Academic Performance), un clasament mondial al instituţiilor de învăţământ superior realizat pe baza performanţelor academice, în cadrul căruia UVT ocupă locul şase.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei de învăţământ superior, UVT a obţinut cea mai bună clasare dintre universităţile timişorene în cadrul topului URAP.


Acesta are ca obiectiv de a dezvolta un sistem de clasificare internaţional bazat pe performanţele academice ale universităţilor determinate de calitatea şi cantitatea publicaţiilor ştiinţifice. De asemenea, se iau în calcul colaborările științifice cu cercetători de peste graniță, calculat prin numărul articolelor publicate împreună cu omologi din străinătate.

„Cercetători din mai toate colțurile lumii apelează la ceea ce se lucrează în UVT, fiind un bun indicator că la noi în universitate calitatea este prioritară. Resursa umană și infrastructura de cercetare sunt doar două elemente care fac diferența. Dacă se investește în aceste două sectoare, vin și rezultatele”, este de părere Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara.

Peste 16.000 de studenţi învaţă la Universitatea de Vest din Timişoara, cărora le predau aproape o mie de cadre didactice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.