Bărbat din vestul țării, diagnosticat cu GRIPA PORCINĂ. Cum se simte

Bărbat din vestul țării, diagnosticat cu GRIPA PORCINĂ. Cum se simte

0
DISTRIBUIȚI

111111gripa-porcina-mediafa

Primul caz de gripă porcină din acest an în vestul țării a fost confirmat recent. Un bărbat din orașul Călan, județul Hunedoara, a fost depistat cu virusul de tip A H1N1, după ce i-au fost recoltate mai multe probe care, ulterior, au fost trimise la Institutul Cantacuzino. Potrivit Servus Press, inițial bărbatul a fost internat la spitalul din Hunedoara și apoi transferat la Clinica de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Bărbatul depistat cu gripa porcină are 53 de ani.

„În săptămâna 01 – 07 februarie de la Secția de Boli Infecțioase, din cadrul Spitalului Municipal Hunedoara, a fost transferat la Clinica de Boli Infecțioase Cluj – Napoca un bolnav care prezenta următoarele simtome: febră, tuse, dificultate în respirație, semne clinice de pneumonie.


Proba recoltată în data de 03 februarie, la Cluj Napoca, și analizată de I.N.C. Cantacuzino-Laboratoarele Naționale de Referință, au depistat Virusul gripal de Tip A, cu tipizare H1N1. Bolnavul este în continuare internat și sub tratament”, a declarat Cecilia Birău, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Hunedoara.

Potrivit reprezentanților direcției de sănătate publică, bărbatul nu s-a vaccinat împotriva gripei. Din fericire, nu au fost identificate semne ale bolii la ceilalți membri ai familiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.