Bebeluş născut cu o malformaţie a inimii, trimis de la Timişoara la...

Bebeluş născut cu o malformaţie a inimii, trimis de la Timişoara la Viena pentru a fi operat. Cum se simte micuţul

0
DISTRIBUIȚI

bebelus_spital

Un bebeluş de doar trei săptămâni se află în stare gravă la Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara. Micuţul s-a născut cu o malformaţie a inimii, hipoplazie de cord stâng, iar pentru că la Timişoara nu se realizează operaţii pe cord la copii, bebeluşul a fost transportat, ieri, la Spitalul AHK din Viena cu o ambulanţă de terapie intensivă pentru nou-născuţi. În Austria, bebeluşul a suferit două intervenţii chirurgicale, iar în această dimineaţă, copilul a fost adus la Timişoara.

“În data de 03 februarie, ora 05.55, echipajul NEONAT a ajuns la Spitalul Louis Țurcanu.


Deplasarea s-a desfășurat fără probleme”, transmite ISU Banat, care a pus la dispoziţie ambulanţa cu care copilul a fost transportat.

Din păcate, starea de sănătate a bebeluşului este gravă. “Copilul a ajuns în această dimineaţă la noi. Este intubat, în stare gravă. S-a născut la termen cu hipoplazie de cord stâng, iar la Timişoara nu se realizează operaţii pe inimă la copii”, ne-a spus Mărioara Boia, şeful Clinicii de Neonatologie de la Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu”.

Vă reamintim că Ministerul Sănătăţii derulează un program de dezvoltare a chirurgiei pediatrice în România, în cadrul căruia medici din trei centre mari din țară, printre care şi Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara, învaţă să opereze pe inimă copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.