Concurs de ambarcațiuni construite din materiale reciclabile pe Bega, în premieră națională....

Concurs de ambarcațiuni construite din materiale reciclabile pe Bega, în premieră națională. Când va avea loc

0
DISTRIBUIȚI

concurs ambarcatiuni

Asociația care a realizat podul din sticle de plastic peste Bega pregătește un nou proiect unic în România de celebrare a Zilei Internaționale a Mediului. Astfel, EcoStuff România îi invită pe timișoreni să le fie alături, în data de 5 iunie, pe malul Begăi, pentru a marca această sărbătoare printr-un concurs de ambarcațiuni construite din materiale reciclabile/recuperate. De asemenea, în cadrul acțiunii „Make it! Race it! Recycle it!” va fi organizat și un mini-festival dedicat mediului, cu workshop-uri, demonstrații și idei despre cum să adoptăm un stil de viață prietenos cu mediul.

Competiția sportivă neconvențională „Make it! Race it! Recycle it!” se adresează în special companiilor, organizațiilor și instituțiilor publice.


Echipele participante își vor construi câte o ambarcațiune folosind doar materiale reciclabile/recuperate, cu scopul de a realiza cât de utile sunt lucrurile pe care le aruncăm de obicei, și vor concura cu ea alături de celelalte echipe înscrise în competiție.

La final, va fi premiată „cea mai rapidă ambarcațiune”, „cea mai bună folosire a materialelor reciclabile”, „cea mai creativă ambarcațiune” și „preferata publicului”. Pentru privitorii competiției și pentru vizitatori, malul Begăi va fi amenajat în mai multe zone de informare în care vor fi prezentate idei și soluții adoptabile pentru sănătatea orașului și dezvoltarea durabilă a acestuia.

„Prin această actiune vrem să încurajăm adoptarea unui comportament responsabil față de mediul înconjurător, cu beneficii atât pentru orașul în care locuim, cât și pentru locuitorii acestuia. Fondurile strânse din taxele de participare la «Make it! Race it! Recycle it!» vor fi folosite pentru dezvoltarea campaniei «Timișul reciclează», o campanie de educație ecologică desfășurată la nivelul Județului Timiș care cuprinde o componentă online – pagina web cu informații despre despre ce/cum/unde/de ce să reciclăm, o campanie de informare indoor și outdoor, panotaj mic și mare și un program pilot «Colectează selectiv acasă»”, spune Radu Rusu, președintele Asociației EcoStuff România.

Mai multe informații despre proiect se găsesc AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.