USL, generația următoare: PSD și ALDE au semnat un protocol de colaborare...

USL, generația următoare: PSD și ALDE au semnat un protocol de colaborare în alegeri

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-120705815">

vot generic

Liderul PSD, Liviu Dragnea, și copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu au semnat, miercuri, la Palatul Parlamentului, un protocol de colaborare pentru alegerile locale.

Conform textului, prezentat în cadrul evenimentului de fostul ministru al Culturii Daniel Barbu, senator ALDE, PSD și Alianța Liberalilor și Democraților convin să încheie alianțe în plan local, acolo unde vor considera necesar pentru alegerile din iunie 2016, inclusiv candidați și liste comune în vederea maximizării rezultatelor electorale ale celor două partide.

Protocolul mai prevede că PSD și ALDE consideră oportun să constituie împreună majorități în consiliile locale și județene, în vederea asigurării unei guvernări locale eficiente și stabile în interesul cetățenilor.

De asemenea, PSD și ALDE vor stabili după alegerile locale condițiile de realizare a unei alianțe electorale pentru alegerile parlamentare din anul 2016, se precizează în protocol.

Documentul reamintește că alianța politică dintre social-democrație și liberalism, materializată în anul 2011, prin înființarea Uniunii Social Liberale, a câștigat alegerile locale și parlamentare din 2012 „cu o vastă majoritate”.

De asemenea, se menționează „colaborarea foarte bună” la nivel parlamentar și guvernamental, care a permis atingerea celor mai importante obiective ale programului politic al USL, între care refacerea puterii de cumpărare a românilor prin reîntregirea salariilor și pensiilor, „amputată de guvernarea Băsescu-Boc”, scoaterea țării din criza economică, readucerea economiei la creșterea accelerată, adoptarea unui set de politici sociale menit să diminueze sărăcia și inegalitățile din societate, promovarea unui pachet de măsuri de relaxare fiscală destinate stimulării creșterii economice, creării de locuri de muncă, dezvoltării capitalului autohton și diminuării evaziuni fiscale.

„Fiind decise să continue împreună pe acest drum, al consolidării rezultatelor obținute, PSD și ALDE convin să realizeze prezentul protocol de colaborare politică și electorală”, a subliniat Daniel Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.