Ziua Brâncuși, marcată la Timișoara printr-un triplu eveniment. Ce expoziții inedite vor...

Ziua Brâncuși, marcată la Timișoara printr-un triplu eveniment. Ce expoziții inedite vor avea loc

0
DISTRIBUIȚI

lucrari (21)

A avut mai multe expoziții de etnosculptură în care a arătat iubitorilor de artă ce era ”înainte de Brâncuși”. Arhitectul timișorean care transformă în opere de artă obiectele din gospodăria țărănească, Mihai Corneliu Donici, marchează, la Timișoara, Ziua Brâncuși printr-un triplu eveniment de autor.

”Proiectul expozițional prilejuit de prima aniversare a Zilei Brâncuși pornește de la observația că, deși artistul își are lumea formelor în arhaismul culturii populare, abstractul la care a ajuns a fost reasimilat în cultura românească majoritar prin kitsch, dacă n-ar fi să enumerăm decât enormul citat de la Agronomia timișoreană, <<replicile>> dintre blocuri sau bustul lui inadecvat de lângă facultatea de arte.


Deși a influențat major sculptura modernă, Brâncuși aproape nu mai poate fi citat în postmodernitate”, arată arhitectul Mihai Donici.

Proiectul său expozițional cuprinde trei evenimente în ziua de 19 februarie 2016: expoziția ”Înainte”, ce se va deschide la Biblioteca Universității Politehnica la ora 16; ”depunerea unei jerbe” de iederă la bustul din scuarul Facultății de Arte, la ora 17 (contrapunct ironic la pateticele gesturi festiviste); ”Înainte și după”, expoziție la galeria Primăriei Timișoara (Piața Victoriei nr.5), ora 18. Expoziția din galeria Primăriei este structurată în trei secțiuni, mai dezvăluie autorul: ”Înainte” – lumea formelor ancestrale; ”Citări kitsch” și ”După” – lucrări și proiecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.