Dovada că primarul Nicolae Robu MINTE privind obligaţia legală de a eutanasia...

Dovada că primarul Nicolae Robu MINTE privind obligaţia legală de a eutanasia câinii din adăpostul Danyflor. Cine l-a dat de gol

0
DISTRIBUIȚI

nicolae robu

Decizia semnată de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, prin care se autoriza începerea eutansierii câinilor comunitari din adăpostul Danyflor a creat un nou motiv de nemulţumire în urbea de pe Bega.

După ce iubitorii de animale au ieşit în stradă să protesteze şi consilierii locali ai PSD Timiş au atenţionat că decizia este una arbitrară şi că nu se justifică, primarul Nicolae Robu a încercat să îşi salveze pielea scuzându-se că legea îl obligă să eutanasieze cei circa 580 de câini din adăpost, pe motiv că nu se mai permite finanţarea activităţii de îngrijire a câinilor. Mai mult, edilul a postat pe Facebook un text virulent pe care îl puteți citi mai jos.

robu lege

În urma unei cereri în baza Legii 544 depuse de PRESSALERT.ro la Primăria Timişoara, prin care am cerut să ni se indice legea care interzice finanţarea activităţii de îngrijire a câinilor comunitari şi obligă la eutanasierea acestora, ni s-a comunicat că o asemenea lege nu există.

robu minciuna

Trebuie spus că Primăria Timişoara a semnat, în anul 2014, un contract pentru gestionarea populaţiei canine din urbea de pe Bega cu societatea Danyflor.


Deşi contractul are o durată de trei ani şi o valoare de 3,5 milioane de lei, în anul 2015 PMT a virat în conturile Danyflor 1.7 milioane de lei, având şi facturi restante în valoare de circa 400.000 de lei pe care, conform Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara, le-a achitat în primele luni ale acestui an. Deocamdată eutansierile au fost amânate, după ce mai bine de jumătate din câini au fost adoptaţi de la distanţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.