Ripensia Timișoara își reia campania pentru câștigarea ”D”-ului cu un nou ”scut”...

Ripensia Timișoara își reia campania pentru câștigarea ”D”-ului cu un nou ”scut” defensiv. Ce spune tehnicianul Remus Steop despre lupta la promovare

0
DISTRIBUIȚI

ripensia ineu (1)

Liderul Ligii a IV-a Timiș, cu noul tehnician Remus Steop la conducere, va înfrunta sâmbătă, pe teren propriu, gruparea Timișul Șag, în prima rundă din retur. FC Ripensia și-a întărit în iarnă exclusiv linia defensivă, nu mai puțin de patru fundași fiind aduși în această perioadă în zona cu probleme în toamnă.

Roș-galbeni sunt pe 1 în D-Timiș, dar au o defensivă mediocră, încasând 25 de goluri în tur. Remus Steop i-a luat locul pe bancă lui Cosmin Stan și în această perioadă ”Ripi” a făcut patru mutări. Pe lângă Claudiu Apro și revenitul Flavius Petrișor, timișorenii au luat doi fundași centrali consacrați la nivel superior, Ciprian Ștreangă (ex-Dumbrăvița) și Mihai Hecsko (ex-Ghiroda). Cel din urmă a mai lucrat cu Steop inclusiv în B la Fortuna Covaci.

”Au fost vizați într-adevăr fundași, dar eu mi-aș mai fi dorit și un atacant. Pot spune că echipa e una bună și am mare încredere în jucători.


Chiar dacă am avut și jocuri cu adversari mai tari sau mai modești. Determinarea și atitudinea mi-a plăcut. Sunt mulțumit că în această perioadă în care nu am beneficiat de un teren foarte bun, a fost o perioadă grea, am trecut-o cu bine. Nu avem accidentări”, a declarat Remus Steop pentru PRESSALERT.ro.

Ripensia a avut parte de un val de rezultate pozitive în teste. Un 15-1 ”astronomic” cu Arsenal Flacăra Făget a încheiat perioada de teste care a mai cuprins jocuri cu Seceani (6-0) sau Crișul Sântandei (6-2). Echipa lui Steop se poate lăuda și cu un succes în fața divizionarei B Șoimii Pâncota, 2-1, cât și cu un 5-1 în fața lui ACS Poli II, deși în prima parte cu vedetele grupării de pe ”Dan Păltinișanu” a fost 0-1. Practic echipa a înregistrat numai succese în amicale.

Remus Steop se gândește doar la locul 1, dar consideră că și urmăritoarele au un cuvânt de spus. Voința Mașloc, locul 2, e la egalitate de puncte, 41, cu gruparea din Ciarda Roșie. ”Având în vedere poziția în clasament, următoarele trei clasate pot emite pretenții. Voința Mașloc, Ghiroda și ACS Poli II”, a specificat Steop. Întrebat de întărirea ultimei, cu jucători nedoriți de Florin Marin, tehnicianul a conchis: ”Noi trebuie să fim concentrați că câștigăm jocurile noastre… Primul adversar e cel mai important. Timișul Șag e o echipă ambițioasă chiar dacă nu ocupă un loc bun în clasament”. Singurul incert la roș-galbeni e Florin Nanu, răcit.

Partida Ripensia Timișoara – Timișul Șag se dispută sâmbătă, de la ora 11, pe arena ”Ciarda Roșie”. Echipele din partea superioară a D-ului au următorul program în etapa a 18-a: Pobeda Dudeștii Vechi – ACS Poli II (sâmbătă, ora 11(, Voința Mașloc – Voința Biled (sâmbătă, ora 11( și ACS Ghiroda – Unirea Sânnicolau Mare (vineri, ora 15).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.