Simulare BAC: aproximativ 6.000 de liceeni din Timiș, în focul examenelor. Când...

Simulare BAC: aproximativ 6.000 de liceeni din Timiș, în focul examenelor. Când vor fi afișate rezultatele

0
DISTRIBUIȚI

bacalaureat 2015

Emoții pentru mii de elevi de liceu din județul Timiș. Dacă în urmă cu două săptămâni, elevii de clasa a VIII-a au simulat Evaluarea Națională, acum a venit și rândul liceenilor din clasele a XI-a și a XII-a să afle cât de pregătiți sunt pentru cel mai important examen din viața lor, Bacalaureat-ul.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș, în județul nostru sunt așteptați să susțină probele scrise din cadrul simulării aproximativ 5.800 de elevi.


Conform calendarului de desfăşurare a acestei simulări, astăzi, 7 martie, este prevăzută proba scrisă la Limba şi literatura română. Marţi, 8 martie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă (pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale), iar miercuri, 9 martie, proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie). Joi, 10 martie, exclusiv pentru elevii clasei a XII-a, va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie, iar notele obţinute nu se trec în catalog.

Ministerul Educației anunță că obiectivele simulării examenului de Bacalaureat sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum şi optimizarea pregătirii elevilor. Tocmai de aceea, sălile de clasă în care liceenii simulează „examenul maturității” sunt dotate cu camere de supraveghere. Anul trecut, rata de promovare la simularea de la Bac a fost de doar 29,37% în județul Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.