Eșec după o luptă DURĂ purtată de CH Poli Timișoara pe terenul...

Eșec după o luptă DURĂ purtată de CH Poli Timișoara pe terenul Stelei. Handbaliștii alb-violeți, măcinați de eliminări în primul joc din play-off

0
DISTRIBUIȚI
poli minaur (4)
Timofte și compania sunt conduși cu 1-0 de Steaua, la general

CH CSU Politehnica Timișoara a pierdut primul joc cu CSA Steaua București din sferturile de finală ale play-off-ului Ligii Naționale. Elevii lui Pero Milosevic au luptat admirabil până în ultimele minute, dar au cedat până la urmă, scor 26-29, în sala din Chiajna. În momente importante ale partidei bănățenii au fost nevoiți să atace și să se apere în patru oameni de câmp.

Prima partidă după sistemul cel mai bun din trei jocuri nu s-a încheiat fericit pentru Poli, deși alb-violeții au dat o replică bună finalistei Cupei. Steaua a început ”la control” și s-a desprins prima dată la două goluri în minutul 9. Replica timișoreană nu s-a lăsat așteptată, Fenici și compania egalând rapid, dar ratând de câteva ori oportunitatea de a răsturna balanța.


Gazdele au repreluat însă conducerea și au spart bariera de trei goluri înainte de pauză. Fostul polist, Andrei Grasu a dus gazdele la 13-9 în minutul 27, dar la pauză avantajul Stelei a fost de doar două reușite diferență. Fenici reușind să stabilească la 15-13 rezultatul primei părți.

În minutul 43 CH Poli a reușit din nou egalarea, prin Timofte de la 7 metri (scor 19-19). Iar în minutul următor oaspeții au preluat prima dată conducerea, după un nou gol al lui Fenici, pentru 20-19. A fost însă și singura dată când alb-violeții au avut avantaj pe tabelă, căci Steaua a repreluat rapid frâiele jocului. Pe final, roș-albaștrii au beneficiat și de numeroase eliminări dictate împotriva vizitatorilor. Cu șase minute înainte de final, Santeiu e din nou expulzat, iar Daskaloski își salvează temporar echipa de la 7 metri. Cu doar patru oameni pe teren Poli încasează însă golul de 26-25 la următoarea fază. Reduta rezistă apoi și Chikovani restabilește egalitatea cu mai puțin de 180 de secunde rămase din meci. Avea să fie însă ultima reușită a lui Poli, căci timișorenii îl pierd după un minut pe Grigoraș, eliminat definitiv după intervenția ratată la Ouksir, care și marchează. Tot francezul înscrie și ultimul gol după ce Poli irosise orice șansă de revenire în urma unei acțiuni purtate fără portar.

Poli cedează în primul joc cu Steaua, 26-29, dar urmează vineri, 29 aprilie, meciul 2, pe teren propriu, când timișorenii au oportunitatea să egaleze la general.

Steaua: Szoke 4 goluri, Grasu 6, Florea 6 (3 din 7 metri), Dinescu 2 (1), Irimescu 1, Georgescu 4, Stețiura 2, Ouksir 4.

POLI: Halcă 2, Timofte 8 (5), Fenici 5, Lasica 2, Chikovani 5 (1), Grigoraș 3, L. Ștefan 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.