Robu își retrage INTERDICȚIA de a strânge semnături în centrul istoric, printr-un...

Robu își retrage INTERDICȚIA de a strânge semnături în centrul istoric, printr-un nou ATAC la adresa contracandidaților săi

3
DISTRIBUIȚI

vot generic

Un lucru absolut normal și legal – așa descria ieri primarul Timișoarei, Nicolae Robu, interdicția impusă ieri prin care partidele politice sau candidații independenți la apropiatele alegeri locale nu mai pot să strângă semnături în centrul istoric, în mai multe piețe din oraș sau în instituțiile publice. Astăzi, Robu, în stilul deja consacrat, s-a răzgândit și spune că va retrage interdicția, dar nu asumându-și faptul că ordinul dat era ilegal, ci acuzându-i pe contracandidați că „fac circ”.

„Stimați candidați la alegerile locale, Îmi pare rău că v-am supraestimat, considerând că veți avea capacitatea să vă strângeți semnăturile suport de candidatură în respect pentru cetățenii Timișoarei, fără a le știrbi dreptul de relaxare neperturbată în parcuri și pe / în cele câteva străzi / piețe pietonale, ce constituie zona de loisir a orașului.


Așadar: se pot strânge semnături oriunde în oraș, desigur, pe bază de aprobare dată la cerere, din partea Comisiei de Ordine Publică”, a scris Robu pe pagina sa de Facebook.

Robu a luat la mişto candidaţii pentru Primăria Timişoara, în cadrul conferinței de presă susținute astăzi, spunând că îi credea mai capabili. Mai exact edilul a comentat că i se pare incredebil că într-un oraș de talia Timișoarei candidații nu ar fi putut să strângă semnături în alte zone. „Am văzut câte lacrimi au curs.(….) Am cerut Comisiei de ordine publică să aprobe fiecăruia unde vrea să strângă semnăturile, iar cetăţenii dacă se vor simți agasaţi vor reacţiona cum vor considera de cuviinţă. Eu interzic să se strângă semnături pentru mine în aceste zone. Mi-ar fi fost foarte simplu să strâng semnături în centru”. Întrebat dacă există vreo legătură între amenințările cu plângeri penale și noua sa decizie, Robu a spus că „cum să aibă legătură? Ce plângere penală, pentru ce? Se restricţionează dreptul cuiva de a candida? Nu are nicio legătură, dar mie nu îmi plac lacrimile, văicărelile, să tot văd nişte oameni că se plâng că ei ar strânge o mie de semnături”.

3 COMENTARII

  1. Era frumos sa imi respecte si mie dreptul la a-mi face cumparaturile in liniste si relaxant, dar el a ales sa vina cu tot alaiul de pnl-isti sambata in piata volanta de langa stadion si sa incurce lumea, care vroia sa isi faca cumparaturile, cu semnaturile lui. Dar e greu sa te uiti putin la tine si la actiunile tale inainte de a apostrofa pe altii

  2. ” Mi-ar fi fost foarte simplu să strâng semnături în centru”
    Sincer, ma indoiesc, chiar in centru nu stiu cine il mai vrea, dupa ce a mutilat drepturile riveranilor… hmmm, am observat ca nici bai de multime in centru nu mai serveste, masina aia frumoasa si scumpa il aduce pana in buza cladirii, s-ar baga inauntru cu ea de ar putea, si fuge repede repede in PNL, de parca i-ar fi groaza sa dea ochii cu lumea. Poate simte si el ca a venit vremea sa elibereze locul ocupat prin minciuna si inducere in eroare… Cel putin pe mine asa m-a pacalit.

    • Prin abuz primarial, Robu a instaurat dictatura electorala, personala, in Timisoara, in complicitate cu Dorel Cojan, directorul interimar al Politiei Locale, precum si cu reprezentantii organelor de ordine (forta !) din judet, din cadrul Comisiei de aprobare a manifestarilor publice, in careComisie nu exista nici un reprezentant, autentic, al Societatii Civile.
      A mai fost unul care a procedat astfel, la nivelul intregii tari, pe care Revolutia din decembrie 1989 l-a trimis la groapa de gunoi a Istoriei. Va veni vremea ca si dictatorii mai marunti, ca Ciuhandu si Robu, sa plateasca pentru abuzurile lor! Unde sa stringa candidatii independenti si cei care nu sunt, de fapt, agenti acopriti, miile de semnaturi impuse de o legislatie electorala totalitara, confectionata tocmai pentru a bloca accesul independentilor electorali, autentici, la obtinerea calitatii de candidat electoral, pentru a putea fi apreciati, direct de Electorat si nu de organele oculte, de opresiune si represiune, din Statului capturat politic, masonic si agentural, care, din nenorocire pentru marea majoritate a Populatiei, a ajuns sa fie Romania?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.