Ce priorităţi au candidaţii UDMR la CLT şi CJT în zona sensibilă...

Ce priorităţi au candidaţii UDMR la CLT şi CJT în zona sensibilă a infrastructurii

1
DISTRIBUIȚI

autostrada tm

Amenajarea centurii ocolitoare a Timişoarei pe o altă rută, gratuităţi RATT pentru profesori şi scutiri de taxe şi impozite pentru familiile care au un copil nou-născut – acestea sunt planurile expuse astăzi de candidaţii UDMR la Consiliul Judeţean Timiş şi Consoliul Local Timişoara, Andras Molnar şi Imre Farkas. Candidatul UDMR la Consiliul Judeţean Timiş, nu duce lipsă de planuri. Andras Molnar a explicat că una din marile probleme a Timişoarei este lipsa Centurii de Sud, care generează pe lângă alte probleme şi poluare.

„Extinderea drumului de la Remetea Mare până la DN 59 ar fi o centură alternativă care ar avea efecte asupra calităţii de viaţă a timişorenilor şi a celor care tranzitează Timişoara întrucât scade timpul petrecut în trafic. Acest drum este realizat de la Remetea prin Bucovăţ, Moşniţa şi până la Urseni.


Ne-ar mai trebui de la Urseni până la DN59. Este vorba de circa zece kilometri. Până când ajungem la stadiul la care centura va fi construită va fi o alternativă viabilă”, a declarat candidatul UDMR la CJT.
Tot în planurile lui Molnar intră şi extinderi ale liniilor de cale ferată, legături cu Serbia sau Ungaria sau asigurarea permanenţei serviciilor medicale în comunităţile rurale, utilizarea energiiilor regenerabile.

Imre Farkas a explicat că familia este una din priorităţile lui, drept pentru care dacă va ajunge în CLT, va lupta pentru implementarea unor politici coerente pentru familii. „Este necesară înfiinţarea mai multor creşe şi cele existente ar trebui aduse la standardele secolului XXI. Dezvoltarea instituţiilor ar trebui să se facă prin accesarea de fonduri euroene şi prin parteneriate cu instituţii de învăţământ din Europa. Ne bazăm pe profesori care trebui să fie şi ei motivaţi prin acordarea unor facilităţi, cum ar fi gratuităţi pentru transport în comun”, a declarat Farkas.

Candidatul UDMR a explicat şi că ar fi necesare şi mai multe baze sportive şi bazine de înot în ficare cartier. O altă măsură propusă de candidatul UMDR la CLT este scutirea pentru un an de zile de la plata impozitelor pentru familiile care au un copil nou-născut.

1 COMENTARIU

  1. Domnilor candidați,
    Dumneavoastră vreți să reduceți traficul în Timișoara , pe această rută dar nu va gândiți că o să fie un dezastru pentru satele pe care le străbate si anume :
    – distanta dintre drum și case este foarte mică și casele la sat (unele) sunt așa cum sunt din punct de vedere al rezistentei
    -drumul asfaltat , cel puțin de la Urseni la Moșnița , este necorespunzător (se înmoaie asfaltul si se prinde de rotiile masiniilor de tonaj un pic mai mare care trec din când în când pe el). Ganditi- va la tonaj mai mare si circulatie intensă !
    – Pe tot drumul ăsta sunt aprobate puz – ri unde sunt construite și se construiesc case .
    Va întreb care primărie și locuitori din comune va dau voie acest lucru . Vor fi probleme.
    Și era să uit la Remetea Mare este un pod pe care și cu mașina mică îți este frică să treci.
    Nu mai bine nu mai faceți tot felul de lucrări inutile în Timișoara și județ pe timp de un an și construiți centura după traseul care-l vreți , dar sa nu treacă printre casele oamenilor. Oricum acest traseu propus de dumneavoastră trebuie refăcut în 2-3 luni de la începerea circulației intense.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.