Încuietoarea inteligentă, toaleta publică ce anunță când trebuie golită sau un stick...

Încuietoarea inteligentă, toaleta publică ce anunță când trebuie golită sau un stick minune, printre atracțiile ediției din acest an a HackTM 2016. Când are loc maratonul IT și cum te poți înscrie VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

radu ticiu (4)

HackTM 2016, cel mai mare maraton IT din sud-estul Europei, la care sunt așteptate să participe peste 500 de persoane pasionate de programare, are loc la Timișoara, în acest sfârșit de săptămână. Participanții se vor întrece în cadrul unei sesiuni de programare, pe durata a aproape trei zile, la finalul căreia vor fi oferite și premii pentru cele mai bune proiecte. De asemenea, proiectul cel mai impresionant și cu cea mai mare aplicabilitate va primi HackTM Winner 2016.

Cum funcționează stick-ul minune

Nu vor lipsi din cadrul HackTm 2016, care se desfășoară între 20 și 22 mai la Cantina UPT din Complexul Studențesc, prezentările inedite. Astfel, vor fi prezentate echipamente hardware care pot fi programate să funcţioneze în moduri inovative, ca de exemplu pentru a realiza încuietori de uşi controlate de la distanţă, sau toalete publice futuriste, care să comunice firmei de salubrizare când trebuie golite.


Radu Ticiu, președintele Asociației Banat IT și organizatorul maratonului IT din capitala Banatului, a declarat, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, că va fi prezentat și un stick minune.

„Ediția a treia a HackTM 2016 oferă soluții sau construcții hardware pe care participanții să le dezvolte în direcția unui prototip. Scopul evenimentului este ca pasionații de IT să interacționeze și să facă schimb de experiență. Interesant este faptul că sunt și firme care se implică, aduc tehnologie, echipamente pe care le pun la dispoziția doritorilor. De asemenea, Movidius va aduce și zece stick-uri minune care pot fi folosite. Un astfel de stick învață, are un cip extrem de capabil care poate procesa un potop de informații de pe un laptop obișnuit și să extragă anumite lucruri. De exemplu, crește capacitatea unui program de căutare în domeniul cancerului, găsește acel unul la un milion ce schimbă evoluția unui proces. Un astfel de cip aprinde acel beculeț pe care tu ca observator uman nu-l vezi”, a explicat Radu Ticiu.

La maratonul IT sunt așteptați să concureze în cadrul sesiunii de programare chiar și elevi de liceu. De asemenea, participanții pot admira drone avansate, dar și un autoturism foarte inteligent. Organizatorii se așteaptă ca participanții să realizeze prototipuri inovative, și în acest an. În 2014, echipa câștigătoare a realizat un joc inedit pentru copii, pe tabletă, iar anul trecut a fost creat un sistem de învățare a snowboardingului.

Mai multe informații despre HackTM 2016 sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.