Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, noul cetățean de onoare al județului Timiș, se...

Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, noul cetățean de onoare al județului Timiș, se implică în dezvoltarea regiunii: „Săptămâna trecută mi-au trecut pragul 5 – 6 miniștri”

0
DISTRIBUIȚI

mitropolitul banatului ioan selejean (3)

Județul Timiș are trei noi cetățeni de onoare. Astăzi, în ședința de plen a CJ Timiș a fost conferit acest titlu post mortem lui IPS Nicolae Corneanu, fost mitropolit al Banatului în perioada 1962 – 2014, lui PS Alexandru Mesian, ierarhul Eparhiei Greco-Catolice de Lugoj, dar și lui IPS Ioan Selejan, arhiepiscopul Timișoarei și mitropolitul Banatului.

„Noi, românii, avem vocația ridicării lăcașurilor de cult”

Titu Bojin a precizat că se acordă titlul de cetățean de onoare al județului Timiș lui IPS Ioan Selejan „având în vedere implicarea activă la dezvoltarea județului Timiș, prin diferite acțiuni sociale și caritabile, exercitând un rol activ în dezvoltarea ortodoxismului și a întregii spiritualități românești”. Mitropolitul Banatului a ținut și un discurs în timpul ceremoniei în cadrul căreia i-a fost acordat acest titlu în care i-a mulțumit consiliului județean pentru „ajutorul acordat tuturor cultelor din județ.


Mă bucur că nu ați tras cu urechea la cele ce se mai rosteau pe la București, unde mereu s-a spus că bisericilor să nu li se mai acorde ajutoare. O comunitate are nevoie de o sală de sport, de o școală, dar oamenii au nevoie și de câte un lăcaș de cult. De când sunt aici nu am bătut niciodată la ușa primăriei să cer un loc pentru o biserică, dar au venit către mine două persoane și și-au oferit terenul lor pentru a realiza o biserică. Noi, românii, avem vocația ridicării lăcașurilor de cult, a unor case pentru Dumnezeu”.

De asemenea, mitropolitul Banatului a mai declarat că încearcă în continuare să se implice în dezvoltarea județului Timiș și a regiunii vest. Vă reamintim că la Timișoara va urma să se construiască un institut oncologic și datorită implicării mitropolitului Banatului. „Sperăm că se va realiza și maternitatea. Și mai am încă o temă de casă: realizarea unui spital pentru recuperare. Sunt bune proiectele pentru autostrăzi, străzi, dar eu aș zice că ar trebui să facem și cărări către inimile oamenilor. Nu vreau să stau indiferent nici față de activitatea economică a regiunii. Vreau să pun umărul la realizarea diferitelor proiecte. Peste pragul casei în care locuiesc trec importante persoane de la București, doar săptămâna trecută mi-au trecut pragul cinci, șase miniștri. Vreau să fiu un mesager al comunității din Timișoara și vreau să iau legătura cât se poate cu Guvernul României pentru a vă sprijini. Câteodată, nu e suficient doar să trimiți o hârtie la București, ci trebuie să mergi cu ea în mână și să iei legătura cu factorii de decizie”.

Ioan Selejan a fost întronizat Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului la data de 28 decembrie 2014, în catedrala mitropolitană, de către Patriarhul Daniel și mai mulți membri ai Sfântului Sinod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.