Autoritățile în ALERTĂ pentru a face față codului roșu de inundații la...

Autoritățile în ALERTĂ pentru a face față codului roșu de inundații la Gătaia UPDATE Cât timp rămâne valabilă avertizarea GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
inundatii gataia 9
Un jandarm lucrează la înălțarea digului de la Gătaia Foto Adrian Pîclișan

Autorităție din Timiș sunt în alertă. 135 pompieri, 28 voluntari, 19 jandarmi, 15 cadre de la Poliția de Frontieră, 28 militari MApN și 7 persoane de la Crucea Roșie au intervenit în zonele cu pericol a fi inundate în Timiș. După ce din Hodoș o familie a fost evacuată cu barca, miercuri s-a intervenit pe malurile râului Bârzava, la Gătaia, unde a fost anunțat un cod roșu de inundații.

Pentru îndeplinirea misiunilor, s-au folosit următoarele mijloace: 20 autospeciale, 20 motopompe transportabile, 3 motopompe remorcabile, 2 electropompe, 3 bărci, 4 baloane de iluminat, 5 motogeneratoare. La Gătaia și Sculea au fost folosiți aproximativ 10.000 de saci pentru consolidarea și supraînălțarea digurilor.

La fața locului a ajuns, miercuri, și prefectul Mircea Băcală. Jandarmii și pompierii au intervenit pe malurile râului Bârzava și au pus saci cu nisip pentru a înălța digurile, după ce a fost anunțat cod roșu de inundatii, iar nivelul apei a depășit cu jumătate de metru cota de pericol. În zona orașului Gataia sunt inundate deja străzi, precum si zeci de gospodarii. Vezi o galerie foto cu eforturile autorităților care încearcă să facă față codului roșu de inundații la Gătaia.

UPDATE După ce 30 de case au fost inundate, odată ce viitura a făcut ca apa să depășească digurile suplimentare, nivelul apei a mai scăzut.


Astfel, după cod roșu, autoritățile au emis o avertizare hidrologică cu cod portocaliu pentru râul Bârzava, în aval de Gătaia, avertizare valabilă până sâmbătă la ora 12.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.