DRAMATIC 77 de persoane din Timiș, TRAFICATE în anul 2015. Cum au...

DRAMATIC 77 de persoane din Timiș, TRAFICATE în anul 2015. Cum au fost exploatate și ce acțiune inedită împotriva traficului de ființe umane are loc la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

traficupers

Statistici îngrijorătoare făcute publice de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane. Doar în anul 2015, 77 de persoane au fost identificate ca fiind victime ale traficului de ființe umane în județul Timiș. Doar 18 dintre acestea au provenit din mediul urban, restul fiind din mediul rural. Cele mai multe victime ale traficului de persoane au fost exploatate prin muncă – 65%, 30% au fost exploatate sexual, iar 4% prin cerșetorie forțată.

Când are loc campionatul de fotbal „Cupa Justiției”

Cu scopul de a îmbina sportul cu informarea privind traficul de persoane și metode prin care elevii se pot proteja împotriva acestui fenomen îngrijorător, sâmbătă, 11 iunie, la Timișoara, are loc o acțiune inedită.


Este vorba de campionatul de fotbal „Cupa Justiției”, organizat împotriva traficului de ființe umane la Timișoara. Evenimentul de prevenție se desfășoară la Liceul Teoretic „Iris”, între orele 09.00 – 13.00. Șase echipe de fotbal s-au înscris la concurs. Pe lângă meciurile de fotbal pentru băieți, va avea loc și unul cu fete provenite din instituții sociale care lucrează cu persoane abuzate.

“Derulăm constant campanii de prevenție împotriva traficului de persoane în județele Timiș, Caraș-Severin și Arad, prin prezentări în școli, distribuire de materiale informative pe stradă, dar și sesiuni de informare a cadrelor didactice și alți actori care pot transmite mai departe informația. Acum, prin fotbal și activități sportive aducem împreună elevi, fete și băieți, din zona urbană, dar și rurală a județului și avem ocazia să le vorbim despre un fenomen care este real și trebuie combătut”, spune Laurențiu Dinca, coordonator Centrul Regional Timișoara – Agenția Națională Împotriva Traficului de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.