Robu se repetă: anunţă din nou că face miting pentru centura Timişoarei....

Robu se repetă: anunţă din nou că face miting pentru centura Timişoarei. Cum argumentează

0
DISTRIBUIȚI

autostrada tm

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu anunţă, din nou, că vrea să facă un miting pentru ca guvernul Cioloş să dea bani pentru centura Timişoarei. Obiectivul a revenit acum în atenţia autorităţilor locale. După ce vreme de ani buni a servit ca subiect de campanie electorală pentru politicienii de la toate partidele care au filiale în Timiş, centura rămâne încă un obiectiv scris pe Master Planul de Transporturi, care va fi realizat poate în 2020.

De ce este Robu decis să facă miting pentru centură

„Vă spun acum că este timpul, fiind eliberaţi de grija că s-ar putea interpreta gestul nostru ca o mişculaţie cu ţinte electorale, e timpul ca noi timişorenii să facem un mare miting pentru centura oraşului. Nu se întâmplă absolut nimic cu obiectivul nostru de ani de zile.


Eu m-am abţinut pentru că sunt un tip căruia îi place să aibă o atitudine elegantă în raport cu oricine inclusiv în raport cu guvernul, inclusiv atunci când dezavuez guvernul. Am făcut toate diligenţele pentru a primit bani pentru centura Timişoarei, mă refer la centura de Sud, dar am făcut diligenţe şi pentru celălalt tronson de Nord-Vest şi nu se întâmplă nimic. Mereu răspunsul este că nu avem bani, va intra pe fonduri europene, ceea ce înseamnă că vom avea centură în 2022. Sau mai ştiu eu când. Nu mai putem aştepta. Drept urmare, în următoarele săptămâni, voi anunţa din timp, sper să avem şi vreme favorabilă, vom ieşi în stradă pentru centură, ceea ce în România nu s-a mai întâmplat acum ca cetăţenii să iasă în stradă pentru un obiectiv de foarte mare importantă pentru toţi locuitorii. Nu este un miting politic, nu participi în funcţie de simpatiile politice şi arondările politice, este un miting civic, este un miting pentru Timişoara. Este atât de importantă centura pentru oraşul nostru încât nu mai putem accepta să nu se aloce bani pentru acest obiectiv încă din anul 2016”, a declarat Robu.

Primarul a conchis că respinge orice explicaţie pentru amânarea finanţării în condiţiile în care există bani la ministerul Transporturilor şi se pot face rectificări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.