ȘOCANT La Timișoara sunt diagnosticate cu cancer la sân chiar și tinere...

ȘOCANT La Timișoara sunt diagnosticate cu cancer la sân chiar și tinere de 18 ani. Câte femei au beneficiat de proteze mamare GRATUIT în acest an

0
DISTRIBUIȚI

cancer la san

Semnal de alarmă tras de un medic din Timișoara. În ultimii ani, ajung să fie diagnosticate cu cancer la sân femei din ce în ce mai tinere. Tiberiu Bratu, șeful Clinicii de Chirurgie Plastică și Reparatorie din cadrul Spitalului Județean Timișoara, spune că cea mai tânără pacientă cu cancer la sân care a fost operată avea doar 18 ani.

Operații de reconstrucții mamare gratuite

„A scăzut extraordinar de mult vârsta la care apare cancerul la sân, chiar și la vârsta de 18 ani am avut cazuri”, atrage atenția medicul timișorean. Vă reamintim că, de anul trecut, femeile mutilate de operațiile de cancer la sân beneficiază de reconstrucții mamare gratuit, după mastectomie.


În acest an, Clinica de Chirurgie Plastică și Reparatorie de la „Județean” a primit bani pentru realizarea a 70-80 de astfel de operații. Până în acest moment, 30 de femei au beneficiat de o reconstrucție mamară.

„Femeile sunt interesate, însă mai sunt lucruri de făcut. Ne dorim să se lucreze în echipă, oncolog, chirurg, etc, astfel încât în cazul unui cancer, sânul să nu mai fie tăiat complet în timpul intervenției chirurgicale, ci doar partea afectată. Mă bucur că există această posibilitate de reconstrucție mamară gratuită, sunt mulțumit de cum au reacționat femeile beneficiare, care sunt de toate vârstele”, ne-a declarat medicul Tiberiu Bratu.

În cazul în care Ministerul Sănătății nu ar fi derulat programul gratuit de reconstrucție mamară cu silicon, după mastectomie, femeile ar fi trebuie să plătească mii de euro la privat pentru o astfel de intervenție, pentru că în spitalele de stat nu se pot realiza operații estetice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.