Sorin Grindeanu, încrezător în „echipa PSD” la alegeri: „Electoratul timișean nu poate...

Sorin Grindeanu, încrezător în „echipa PSD” la alegeri: „Electoratul timișean nu poate fi păcălit de o siglă”. Ce priorități va avea dacă va fi ales președinte CJ Timiș VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

sorin grindeanu pressalert live (3)

Președintele PSD Timiș e încrezător în legătură cu deznodământul alegerilor locale de duminică, 5 iunie. Sorin Grindeanu a spus la PRESSALERT LIVE că el și colegii săi au ieșit în față, în condițiile în care principalii contracandidați se ascund. Acesta a oferit exemplu situația lui Alin Popoviciu de la PNL. Grindeanu a explicat că nu a văzut niciun afiș cu rivalul său la funcția de președinte CJ Timiș în vizitele din județ.

”Cred că de data asta, eu și echipa PSD, avem cu ce veni în fața oamenilor, nu ne ascundem cum fac alții, nu avem de ce să ne fie rușine, alții au de ce să se ascundă în spatele unei sigle, de altfel respectabile în istoria României… Am bătut drumul de la Jamu Mare la Margina și de la Beba Veche la Găvojdia. Mai am trei localități, nu am găsit niciunde, și am fost peste tot împreună cu colegii, în unele de două-trei ori, nu am găsit niciunde un afiș, ceva care să le spună alegătorilor că PNL îl are pentru funcția de președinte la CJT pe Alin Popoviciu… Am sunat în țară și am întrebat dacă e la fel. Nu. Mai sunt județe unde foști PDL-iști vocali se ascund. Știu că electoratul timișean nu poate fi păcălit doar cu o siglă. O siglă și în spatele căreia nu există un om”, a spus Sorin Grindeanu la PRESSALERT LIVE. Grindeanu explică strategia pesediștilor prin prezentarea de ”proiecte realiste. Mai bine puține, dar realizabile. Dacă nu, noi nu îi vom mai susține. Oamenii au apreciat”.

Președintele PSD Timiș, partid care nu l-a mai agreat pe Titu Bojin, s-a arătat surprins de cazul consilierului local acuzat de pedofilie, prezentat de PRESSALERT.ro. ”Mi se pare strigător la cer cazul de la Ciacova, al consilierului acuzat de pedofilie. Eu am semnat listele pentru fiecare localitate în parte. În mod normal așa au făcut și cei doi co-președinți PNL, înseamnă că și-au asumat. Mai ales având un primar în funcție, care va pierde duminică. Un primar care să vină să propună pe listă. Și se știa. Eu am aflat de la dumneavoastră, din presă. Deși am fost la piață la Ciacova… Nu am văzut un anunț așa cum trebuie, să fie exclus de pe listă. Poți să faci, să anunți că nu mai e membru de partid. Să i se retragă sprijinul. Nu am văzut nici acest lucru. Ridică un mare semn de întrebare. Eu cred că noi am procedat corect. Nu regretăm o secundă, dacă vrem să schimbăm ceva, trebuie să facem, nu să spunem că facem. Din păcate pentru ei, cei de la PNL doar spun”, a precizat Grindeanu.

Grindeanu: ”Le-au promis cinematograf 3D la Chevereș”

Sorin Grindeanu susține că în lupta pentru acaparerea votanților PNL-iștii au făcut și promisiuni năstrușnice, precum un cinematograf 3D la sat. ”La Chevereș PNL a venit cu autocarul, un spectacol… Noi nu am bruiat nicio lansare a contracandidaților, am cerut colegilor să ducă o campanie curată, să-i lase să-și facă acțiunile fără șicane.


La Chevereș au promis cinematograf 3D! …Au în jur de 2.000 de locuitori. Cei care au fost la PDL au făcut și terenuri în pantă, telegondole care nu duc niciunde. Ori candidatul la primărie, ori cel la CJT, a făcut promisiunea, nu aș vrea să insist. Poate e nevoie de asemenea lucruri, îmi vine să râd. Dar înainte de a face cinema 3D e nevoie de multe alte lucruri. În primul rând trebuie etapizate prioritățile. Nu poți să faci săli de sport când nu ai apă și canal. Când faci iluminat și aceste lucruri, treci la partea cealaltă. Renovări de școli, cămine culturale, poate să faci atunci și sală de sport. Apoi etapa următoare, înfrumusețarea aspectului localității…”, a conchis Grindeanu.

Chestionat în legătură cu strategia PSD de după alegeri, pentru obținerea majorității, fostul ministru nu a dorit să intre în detalii. ”Principalii adversari sunt PNL, valabil și invers. Eu nu văd un scenariu prin care vor intra doar două partide. Mai sunt, ALDE, un candidat independent poate… Nu vreau să facă predicții pe care nu le stăpânesc, o să vedem cum stăm la CJT. Și care sunt partidele care vor intra. Noi ne dorim să maximizăm rezultatele, chiar și în Timișoara… Nu pot să fac echipă cu oameni care reprezintă pe Băsescu și pe Boc și ce au făcut atunci. Poate s-au căit, nu cred, prefer cu oameni care-și asumă în mod direct că fac politica lui Băsescu, decât pe ascuns, ca principiu. Eu sper ca PSD să obțină majoritatea, să reușim să facem singuri, dar nu exclud discuții dacă nu se întâmplă. Avem protocol național cu ALDE și UNPR. Titu Bojin nu e președinte la UNPR”, a mai spus Sorin Grindeanu. Acesta fiind convins că scorul cel mai bun din istoria PSD în Timiș, 28%, va fi depășit acum.

Printre primele lucruri pe care le promite șeful PSD în cazul în care e ales la conducerea județului se numără și un program de audiențe. ”Ține de mai multe sesizări pe care le-am primit de la cetățeni în această perioadă, care țin de CJT. Oameni extrem de simpli, care chiar au dreptate, își cer dreptatea. Să le cer celor din staff să-mi facă un program de audiențe în fiecare săptămână, în fiecare zonă a județului. Pentru că sunt oameni în vârstă care nu se pot deplasa. Prima am stabilit-o la Fârdea. Acolo snt lucrurir ciudate, legate de păduri, băieți deștepți care au găsit teren în jurul lacului… Toată lumea trebuie să respecte legea”, a adăugat Sorin Grindeanu. Acesta a avertizat și că cei care s-au complăcut în funcțiile de la CJT vor avea parte de surprize. ”Sunt oameni care s-au învățat prost la CJT. Vin la 11, pleacă pe la 2. Lucrurile acestea, cel puțin, se vor schimba rapid. Funcționarii își fac destul de bine treaba, sunt unii șefi care nu, și am să fac un audit intern… Poate unii au fost învățați în anumite moduri în diversele mandate, dar îi asigur pe toți că tot ce se va întâmpla va fi deschis, transparent și legal”, a încheiat Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.