OFICIAL Stadionul „Dan Păltinişanu” va fi închiriat prin licitaţie. Vezi care este...

OFICIAL Stadionul „Dan Păltinişanu” va fi închiriat prin licitaţie. Vezi care este preţul de pornire votat de CJ Timiş

0
DISTRIBUIȚI
Stadionul "Dan Păltinişanu"
Stadionul „Dan Păltinişanu”, scos la licitație pentru închiriere

Discuţii ample în plenul CJ Timiş, astăzi, pe tema închirierii Stadionului „Dan Păltinişanu”. Practic, decizia a fost iniţiată de fosta conducere a CJ Timiş, deoarece contractul cu ACS Poli, prin care stadionul era dat în folosinţă gratuită, va expira în august.

Consilierul PNL Liviu Cocean a cerut ca tariful de pornire la licitație să fie de 20.000 de lei, explicând că dat fiind faptul că este prima licitație prin care stadionul se va închiria și prețul va merge în sus, nu este exclus ca tariful rezultat să ajungă la peste 30.000 de lei. Cocean a cerut să mai știe și care este tariful de închiriere a stadionului pentru evenimente, mai exact dacă există o grilă de prețuri.

Președintele CJ Timiș, Sorin Grindeanu, a explicat că „actuala conducere a CJ Timiș trebuie să asigure continuarea unei proceduri deja începute de către fostul CJ și organizarea acelei licitații.


Eu vă spun că nu mi-aș dori ca noi, CJ Timiș, ca și proprietari pe Dan Păltinișanu, nu ne-am dori ca finalitatea să fie să avem un stadion pe care să îl avem în administrare, dar pe care să nu ajungă să joace nimeni, din cauza acestor tarife. Trebuie să respectăm prevederile legale. Am înţeles că trebuie să mergem cu procedura deja demarată de vechiul consiliu până la capăt şi apoi să găsim variante noi”.

Conform aparatului tehnic al CJ Timiş, costurile desfăşurării meciurilor de la Liga I pe Stadionul „Dan Păltinişanu” se ridică la 21.000 de lei, adică 12.000 de lei întreţinerea tribunelor şi 9.000 de lei a suprafeţelor de joc. Mai mult, tot reprezentantul aparatului tehnic a mai precizat că CJ Timiş speră să mai obţină şi alte venituri din închirierea locaţiei pentru diverse evenimente. Proiecul privind închirierea stadionului a fost votat de consilierii judeţeni, cu amendamentul că tariful de pornire va fi de 20.000 de lei plus TVA şi nu de 25.000 de lei plus TVA, aşa cum era prevăzut iniţial.

Până acum, ambele echipe de fotbal din oraș aflate în eșaloanele superioare, ACS Poli și ASU Politehnica, și-au manifestat dorința de a juca pe stadionul „Dan Păltinișanu” în noul sezon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.