Apocalipsă în direct: turla bisericii smulsă de vânt, zeci de case afectate...

Apocalipsă în direct: turla bisericii smulsă de vânt, zeci de case afectate de furtună VIDEO și GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
turla bisericii traian vuia
Turla bisericii din Jupani, smulsă de furtună. Foto: Adrian Pîclișan

Imagini apocaliptice în Timiș: vântul a rupt cărămizile de pe case, a zburat țiglele și a prăvălit turla bisericii peste morminte. „Când a venit furtuna am ieșit până afară. N-am mai putut să intru înapoi. M-am urcat în mașină și acolo am rămas. Simțeam că mă ia cu tot cu mașină. A fost dezastru. Totul n-a durat mai mult de 20 de minute”, a povestit primarul Vasile Petruescu.

Furtuna care s-a abătut peste satele din comuna timișeană Traian Vuia – Sudriaș, Susani și Jupani, a făcut prăpăd. Zeci de case sunt cu acoperișurile smulse de vânt. Alții mai ghinioniști s-au trezit cu copaci groși cât roata carului prăvăliți peste case. „De 72 de ani de când sunt pe pământul ăsta eu așa ceva nu am mai văzut”, a spus un bătrân din Jupani privind spre biserica rămasă fără turlă. Vântul a smuls crucea din vârful construcției și a prăvălit-o peste mormintele din apropiere. O parte dintr-un copac secular s-a prăbușit, răpus de rafalele puternice. „Aveam meșterii la pictat în biserică. Acum, ce-o vrea Dumnezeu”, a spus preotul din Jupani, bucuros totuși că nu s-a prăvălit și copacul secular peste biserică.

Dezastrul cel mai mare a fost la Susani, unde vântul a făcut prăpăd în câteva minute.


Uneia dintre case i-a fost smuls acoperișul cu totul și aruncat peste drum, în casa unui vecin. „Nu se mai vedea nimic, totul era negru. M-am trezit că vin toate în geam”, a povestit bătrânul de 63 de ani, privind prin locul unde, înainte de furtună, era fereastra. Acum a mai rămas doar conturul de cărămidă.

De asemenea, cablurile de pe stâlpi au fost rupte și atârnă peste case și șosea. Oamenii au sărit să-și ajute vecinii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.