Drumul distrus de viitură spre Sarmizegetusa Regia, refăcut în timp record. De...

Drumul distrus de viitură spre Sarmizegetusa Regia, refăcut în timp record. De când au reînceput turiștii să urce spre cetate FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


p>drum sarmizegetusa reparat (5)

Drumul care duce la Sarmizegetusa Regia, puternic distrus de o viitură cauzată de ploaia torențială de duminica trecută, a fost refăcut mai repede decât termenul stabilit și turiștii pot urca din nou la cetatea dacică.

Mircea Bobora, vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, a declarat pentru PRESSALERT.ro că lucrările s-au terminat cu două zile înainte de termenul preconizat. „Noi am anticipat să refacem drumul, pentru a facilita accesul turiștilor, până pe 13 august, însă muncitorii firmei care are contract de întreținere au lucrat susținut și au reușit să termine mai repede. De vineri deja turiștii au putut urca fără probleme, cu mașinile, pe drumul spre cetatea dacică”, a spus reprezentantul CJ Hunedoara.

Reamintim că duminica trecută DJ 705 A a fost rupt de viituri în patru puncte.

Şoseaua care face legătura cu Sarmizegetusa Regia a fost dată în folosinţă de Consiliul Judeţean Hunedoara în primăvara acestui an, fiind construită pe un proiect finanţat din fonduri de la UE, prin Programul Operaţional Regional 2013.

Modernizarea drumului dintre localitatea Costeşti şi cetatea Sarmizegetusa Regia a început în luna august 2015 şi a costat 18,2 milioane lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.