BC SCM Timișoara, învinsă de formația pregătită de un vicecampion olimpic. Emoții...

BC SCM Timișoara, învinsă de formația pregătită de un vicecampion olimpic. Emoții în finalul întâlnirii cu Dynamic Belgrad: meciul s-a încheiat cu un oficial de joc în minus

0
DISTRIBUIȚI
© Emanuel Titus Iliesi
Otasevic și colegii săi, învinși de sârbi. Foto: © Emanuel Titus Iliesi

”Leii din Banat” au fost învinși pe final de către Dynamic Belgrad în ultimul test înainte de startul Ligii Naționale. Echipa oaspete, antrenată de Miroslav Nikolic, ”secundul” naționalei Serbiei, vicecampioană la Rio, s-a impus cu 85-80 după ce la un moment dat a fost condusă cu 16 puncte diferență. Pe finalul întâlnirii a avut loc și un eveniment mai puțin fericit, arbitrul Karina Stiopu, totodată team-manager la BC SCM Timișoara, nu a mai putut continua jocul pentru că i s-a făcut rău.

Totul părea să decurgă bine pentru BCT azi la ultima testare înainte de vizita clujenilor. Elevii lui Nenad Mandic s-au impus în două seturi, au remizat în penultimul, dar l-au cedat îngrijorător pe ultimul. Astfel, de la 55-39, rezultat înregistrat în sfertul 3, meciul a fost pierdut practic după o luptă dusă până în ultimele secunde. Stevan Nadifei a fost principalul marcator al ”dinamicilor” și al meciului, cu 27 de puncte. De partea cealaltă Marko Cakarevic a reușit 22 de puncte și a fost urmat de Mladen Jeremic (18 puncte), ambii jucători au fost pregătiți la naționala de tineret a Serbiei de Miroslav Nikolic în 2007.


Pentru BCT au mai marcat: Komatina (9 puncte), Otasevic (4), Popa Calotă (12), Drăgușin (6) și Diaz (9).

”A fost un meci de pregătire. Deși a fost unul cu nervi. Nu suntem 100%, am început pregătirile de o lună, mai avem timp până la jocurile oficiale. Am revenit mai târziu la echipă pentru că am fost la Rio. BC Timișoara e o echipă bună, frumoasă, cu mulți jucători experimentați. Nu știu campionatul românesc, dar cred că va fi o echipă bună. Am doi jucători care au fost campioni mondiali la tineret iar doi, Cakarevic și Jeremic, sunt la echipa gazdă. Se vede că au progresat”, a spus Miroslav Nikolic, tehnicianul belgrădenilor, la final.

”În partea a doua, în special în ultimul sfert, nu am fructificat situațiile. Multe pase stupide… Mai bine că am pierdut azi pentru a fi pregătiți pentru luni. În ultimele zece minute am făcut greșeli stupide, vom vedea unde e problema, nu sunt sigur în acest moment… Echipa e cu siguranță pregătită, trebuie să luptăm în continuare. Acum sunt puțin îngrijorat de ultimele zece minute, dar sunt sigur că e doar o întâmplare”, a declarat Nenad Mandic, ”principalul” ”leilor”. Adevăratul exament pentru BCT va fi luni (ora 18), când va da piept cu U-BT Cluj pe teren propriu.

Final fără un oficial de joc

Un eveniment mai puțin plăcut a avut loc pe finalul jocului amical de azi. Karinei Stiopu, arbitru în întâlnirea de azi, i s-a făcut rău, astfel că partida a continuat în doi oficiali: Cristian Trofim și Alina Dekany. Team-managerul echipei timișorene a stat întinsă în spatele băncii sârbe și a primit ajutor de la staf-ul medical al echipei. Fiind amical nu a fost chemată ambulanță la sală. Stiopu era conștientă dar nu-și revenise complet nici după 15 minute iar Ionuț Drăgușin a sărit în ajutor, cărând-o practic în brațe pentru a ajunge mai repede la spital.

UPDATE Karina Stiopu și-a revenit la spital, team-managerul ”leilor” ar fi suferit o criză de spasmofilie în timpul jocului pe care l-a condus ca arbitru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.