Cu lista oficial închisă, Robu îl aşteaptă pe Dan Popa să intre...

Cu lista oficial închisă, Robu îl aşteaptă pe Dan Popa să intre în cursa pentru un loc în Parlament. Ce spune despre varianta unui candidat impus de la Bucureşti

0
DISTRIBUIȚI
nicolae robu vasile blaga dan popa (3)
Nicolae Robu, Vasile Blaga și Dan Popa. Foto: Adrian Pîclișan (arhivă)

Rămaşi cu prima poziţie din lista pentru Senat vacantă, liberalii din Timiş nu se grăbesc să găsească un înlocuitor pentru Vasile Blaga, copreşedintele formaţiunii, care a demisionat recent din partid. Senatorul de Timiș a fost audiat la DNA într-un dosar de trafic de influenţă, în cursul acestei săptămâni. În perioada 2009-2012, Blaga ar fi încasat spăgi de 700.000 de euro pentru acordarea unor contracte preferenţiale. Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, cel care şi-a arătat susţinerea necondiţionată pentru ca Blaga să candideze pentru un nou mandat de senator a precizat că justiţia trebuie să îşi facă treaba şi că speră ca colegul său să îşi poată demonstra cu probe nevinovăţia.

În ceea ce priveşte finalizarea listei pentru alegerile parlamentare decizia finală se va lua săptămâna viitoare.


Robu spune că sunt posibile multe mutări, însă nu şi înscrieri noi. Despre posibilitatea ca primul loc pe lista pentru Senat să fie ocupat de un candidat impus de la nivel central, Robu a comentat că „nu putem discuta la ora aceasta nimic pe acest subiect, credeţi-mă. Impus nu poate să fie nimeni. Poate să fie cineva agreat eventual de către noi şi evident că ar putea exista şi variante pe care le-am putea agrea, dar nu are rost să discutăm acum”.

Întrebat de PRESSALERT.ro dacă este posibil ca locul I pentru Senat să fie ocupat de prim-vicepreședintele PNL Timiș, Dan Popa, care nici nu s-a înscris în cursă, Robu a comentat că „domnul Popa nu doreşte, aşa cum v-a spus-o chiar dânsul de nenumărate ori, nu doreşte. Evident că dacă domnul Popa ar fi vrut, era cap de listă şi dacă domnul Popa s-ar răzgândi, ar putea fi cap de listă în orice moment. (…) Președinții au un statut special. Normal doar nu era ca domnul Blaga să intre la vot. Fiind președinte, avea dreptul să aleagă şi orice filială din țară l-ar fi primit. Acum titulaturile ni s-au schimbat, eu sunt președinte și domnul Popa prim-vicepreședinte, dar eu tot președinte îl consider că lucrăm la fel ca și înainte, tot împreună”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.