Programul președintelui Klaus Iohannis pentru vizita de luni, de la Timișoara

Programul președintelui Klaus Iohannis pentru vizita de luni, de la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Klaus Iohannis este așteptat la Timișoara.
Klaus Iohannis este așteptat la Timișoara.

Administrația Prezidențială a anunțat care este programul președintelui Klaus Iohannis de luni, 3 octombrie, la Timișoara. Astfel, președintele României și-a propus să se întâlnească cu rectorii celor patru universități de stat din capitala Banatului, dar și să discute cu cei implicați în elaborarea dosarului de candidatură pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. De asemenea, Klaus Iohannis vrea să viziteze și OncoGen, Centrului de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului unic în sud-estul Europei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Administrația Prezidențială, Klaus Iohannis va participa la o serie de evenimente desfășurate sub egida „Timișoara – Centru academic, cultural și științific”. Prin urmare, de la ora 10.00, președintele va fi prezent la ceremonia care marchează debutul anului universitar 2016-2017 în întreg spațiul academic timișorean, care va avea loc în Aula Magna a Universității de Vest.


„Președintele României va dialoga cu studenții și profesorii despre viitorul sistemului de educație și cercetare, în contextul proiectului „România Educată” și a desemnării orașului drept Capitală culturală europeană în 2021. La eveniment vor participa aproximativ 450 de persoane, membri ai comunității academice și rectorii celor patru universități de stat din Timișoara”, comunică Administrația Prezidențială.

De la ora 13.00, ca urmare a titularizării Timișoarei drept Capitală Europeană a Culturii 2021, Klaus Iohannis va avea o întâlnire cu operatorii culturali și cu autoritățile locale implicate în elaborarea dosarului de candidatură și în pregătirea orașului pentru a fi o a doua capitală culturală europeană de succes din România după Sibiu, în anul 2007.

Preşedintele României va mai avea în program, de la ora 17.00, și vizitarea Centrului de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului – OncoGen, unic în sud-estul Europei, realizat lângă Spitalul Județean Timișoara. Aici ar urma să lucreze cercetători care vor încerca să găsească leacul pentru cancer, și nu numai. OncoGen a beneficiat de o finanțare de 12 milioane euro, majoritatea bani europeni, și a fost construit în cinci ani, fiind inaugurat în 2015. Cele patru direcții de cercetare ale OncoGen se încadrează în temele Horizon 2020, respectiv Medicină regenerativă, Biologia celulelor tumorale, Sănătate și factori de mediu, și Imunoterapii (terapii inovatoare pentru terapia cancerului).

„Prin vizitarea acestui centru de cercetare, Preşedintele Klaus Iohannis transmite un semnal de încurajare a cercetării pe zona medicală, de deschidere către cercetătorii din domeniul medical, de susţinere a proiectelor de cercetare finanţate din fonduri europene şi totodată un mesaj de încurajare pentru accesarea de noi proiecte pe zona cercetării medicale”, mai transmite Administrația Prezidențială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.