Concert de jazz cu efecte electronice alături de Zoltan Lantos Open Source,...

Concert de jazz cu efecte electronice alături de Zoltan Lantos Open Source, la Timişoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Formaţia Yoltan Lantos Open Source va susţine un concert extraordinar la Timişoara
Formaţia Yoltan Lantos Open Source va susţine un concert extraordinar la Timişoara

Violonistul maghiar Zoltan Lantos şi grupul său intitulat Open Source vor fi invitaţii speciali ai concertului care va avea loc miercuri, 30 noiembrie, de la ora 20.00, la Manufactura.

Zoltán Lantos e un violonist care se simte acasă în toate culturile muzicale din lume. A debutat pe scena jazz Est-Europeană in timp ce studia la Academia de Muzică din Budapesta, iar la scurt timp după ce şi-a finalizat studiile în vioara clasică, a pornit într-o călătorie muzicală remarcabilă. Atras de experimental şi muzica din est, a călătorit în India, în 1985, pentru a studia muzica clasică indiană,  unde a descoperit ceea ce a devenit punctul definitoriu al vieţii sale muzicale.


În 1994, după nouă ani de studiat, călătorit, predat şi interpretat în India, Lantos a revenit în Europa şi şi-a regăsit propriul limbaj, amestecând tradiţiile ungureşti şi clasice cu muzica estică şi jazzul european contemporan.

De-a lungul anilor, călătoria muzicală a lui Lantos l-a adus alături de mulţi muzicieni mari, atât pe scenă, cât şi în studio, printre cei cu care a colaborat numărându-se Ferenc Snétberger, Kornél Horváth, László Dés, Márta Sebestyén, Mihály Dresch, Gábor Juhász, Zsolt Kaltenecker din Ungaria, dar şi cu Charlie Mariano, Dhafer Youssef, Palle Mikkelborg, Ramesh Shotham, Nicolas Simion, Renaud Garcia-Fons, Rabih Abou-Khalil, Urna Chahartugchi, Loreena McKennitt, Al DiMeola, Larry Corryell, Didier Lockwood, Paolo Fresu, Renaud Garcia-Fons, Steve Coleman, George Brooks, Trilok Gurtu sau Nils Petter Molvaer.

Proiectul Open Source, care a luat naştere în 2011 a luat o direcţie mai electronică, orientată pe loop-uri şi groove. După mai multe schimbări în line-up, noua trupă, formată din Áron Tálas la clape, Tibor Fonay la bass, László Csízi tobe şi DJ-ul Andrew J, a susţinut un concert memorabil alături de norvegianul Nils Petter Molvaer şi chitaristul Eivind Aarset la sfârşitul anului 2012 la Budapesta. Concertul face parte din „Timişoara – Capitala Tineretului din România“, iar biletele costă 20 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.