SURPRIZĂ neplăcută. Timișoara Saracens, ELIMINATĂ din Cupa Regelui de CSM Olimpia București...

SURPRIZĂ neplăcută. Timișoara Saracens, ELIMINATĂ din Cupa Regelui de CSM Olimpia București GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
saracens-olimpia-6
Timișoara Saracens a avut parte de un meci mai dificil cu Olimpia

Al doilea meci consecutiv cu CSM Olimpia București nu a mai fost de bun augur pentru garnitura ”secundă” a campionilor de la Timișoara Saracens RCM. Lipsa oamenilor de națională s-a resimțit mai mult în sfertul de finală din Cupa Regelui cu formația din Capitală. Mult mai combativi astăzi, oaspeții s-au impus cu 18-11 (12-8), într-una dintre cele mai mari surprize ale sezonului rugbistic intern.

Pe un teren greu, dar acceptabil, după victoria de săptămâna trecută, Timișoara Saracens a avut probleme la start la ”reluarea” cu CSM. Bucureștenii au deschis scorul prin Lama Sioeli în minutul 15 la colțul terenului. Reușită transformată de Ispir pentru 0-7. Lucrurile s-au complicat pentru garnitura secundară a bănățenilor peste patru minute, când, după o fază similară, se acordă eseul lui George Croitoru. Ispir nu mai transformă, dar timișorenii rămân temporar cu om în minus s-a anprin cartonașul galben văzut de Lazăr. La 0-12 timișorenii încep să recupereze teren. În minutul 21 cursa lui Manumua se încheie în terenul de țintă advers, dar argentinianul Calle Rivas nu mai are execuțiile din urmă cu o săptămână. Tabela s-a mai modificat însă o dată înainte de pauză. Același Calle Rivas îndeplinind o formalitate din fața buturilor iar scorul primei reprize a fost 8-12.

Debutul părții secunde nu a fost nici el strălucit pentru gazde, dar campionii puteau reveni ușor pe tabelă. Calle Rivas nu s-a regăsit însă nici nereușind să aducă puncte din încă două oportunități din lateral. Prima dată balonul oval a lovit unul dintre buturi. Scorul se putea răsturna din nou după mijlocul reprizei, dar reduta Olimpiei a rezistat cu grămada la câțiva metri în fața propriilor buturi. Mai mult, cu mai puțin de zece minute rămase din meci Fahiua Siale reușește să ducă tabela la 15-8 dintr-o penalitate. Tabela a fost redusă rapid de Conache 11-15, tot după o lovitură de pedeapsă. Dar asaltul final s-a lăsat așteptat. CSM-ul a controlat inteligent și a mai punctat o dată, prin Siale, din drop-goal.

A fost un meci de uitat de către campioni, fie ei și în formulă incompletă, dar și de ținut minte, pentru erorile numeroase, inclusiv de mânuire a balonului. Timișoara pierde astfel șansa de a-și apăra trofeul. În semifinale CSM Olimpia va întâlni Baia Mare, căci și regulamentul FRR e ciudat în acest sens.

Timișoara Saracens RCM: Aholelei, Mîrzac, Pungea, Lazăr, Drenceanu, Morrison, Ianuș (cpt.), Gorcioaia, V.


Dumitru, Calle Rivas, Zaharia, Kinikinilau, Sefanaia, Manumua, Conache. Rezerve: Halalilo, Taupaki, Mariș, Iftimiciuc, S. Ionescu, Neculau, Iștoc, Brănișcan. Antrenor: Grainger Heikell.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.