Explicație în stilul Robu despre „Armonia”, tractată de la Catedrală – nu...

Explicație în stilul Robu despre „Armonia”, tractată de la Catedrală – nu s-a stricat, s-a blocat. Vezi de ce tramvaiele reabilitate vor avea probleme și în continuare

2
DISTRIBUIȚI

robu-semafoare

Ziua şi promisiunea că timişorenii vor avea din ce în ce mai puţine motive să fie nemulţumiţi de serviciile oferite de Regia Autonomă de Transport Timişoara. Deşi este primar din 2012, Nicolae Robu a început să ceară RATT să ia măsuri concrete pentru ca vehiculele companiei să circule după un program stabilit și să nu mai aibă întârzieri abia în urmă cu o săptămână. Iar pentru a se asigura că nu se lasă numai la mâna directorului Goia, Robu le-a cerut timișorenilor să se implice în campania demarată de el și să îi trimită poze din tramvaie și autobuze, pentru a vedea cu ochii lui dacă oamenii mai circulă sau nu înghesuiţi.

„Aţi văzut că ieri am lansat o iniţiativă care are succes, am primit poze din tramvaie şi am rapoartele. Facem o analiză, i-am dat sarcină domnului city-manager să facă o monitorizare informatică, să îşi facă un instrument cu care să centralizăm datele pe care le primim şi să tragem concluzii şi să punem în mişcare mult mai bine de cum e sistemul de transport în comun al oraşului. Evident că noi suntem preocupaţi să dezvoltăm parcul auto, dar cu ceea ce avem sistem de transport în comun ar trebui să meargă mult mai bine”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul a oferit informaţii şi în legături cu unul din tramvaiele reabilitate şi botezate „Armonia”, care marţi a fost tractat din centrul oraşului pentru că nu mai funcţiona.


Edilul totul spune că totul a fost înţeles greşit şi că de fapt „nu a fost nicio defecţiune la el. E total incorect să se intoxice populaţia. Directorul Goia cred că v-a spus ce vă spun eu acuma, că din cauza variaţiilor de tensiune au intrat protecţiile, dar tocmai că a funcţionat bine. La tramvaiele vechi nu sunt protecţii, unele sunt şi scurtcircuitate, aici mare lucru nu are ce sa se strice. Aceste tramvaie fiind electronizate după cum ştiţi se impune să existe protecţii la supra-tensiune pentru că reţeaua noastră este cu variaţii destul de mari şi acele protecţii intră în funcţiune ca să nu se defecteze aparatura scumpă existentă în tramvaie. Protecţiile nu sunt lăsate la îndemnâna vatmanului. Când intră protecţia se pune o intervenţie pe care nu o poate face oricine pentru a redeclanşa sistemul. Trebuie să se facă un reset că acolo există calculatoare la bord, se produce un reset şi abia după aceea poate porni şi este o anumită procedură se dă drumul numai când nu mai există pericol”.

Concluzia primarului a fost una simplă: de câte ori vor exista depăşiri de tensiune, tramvaiele „Armonia” se vor bloca pe şine, fiind nevoie să fie tractate, dar totul va fi spre protecţia cetăţenilor.

2 COMENTARII

  1. Orasul asta e condus de niste incompetenti, daca nu cumva de niste ipochimeni complet idioti care traiesc intr-o lume paralela. Sambata dupa-amiaza, in jurul orei 17,00 am asteptat jumatate de ora tramvaiul 9 la statia de la Calea Sagului. Initial, panoul electronic, la fel de „inteligent” ca intreg transportul in comun, arata 19 minute. Am crezut ca este o eroare si vine dupa cateva minute. Am asteptat jumatate de ora, pana a venit o Armonia (!?!) ticsita de lume ca o cutie de sardele, care s-a tarat cu greu pe traseu, din cauza semafoarelor plantate ciopor intre statii. Daca asta e trafic de succes, eu sunt presedintele Americii.

  2. Vineri pe la pranz, inainte de ora 14,00, cand circulatia e in toi, am stat mai bine de zece minute in statia de la Piata Marasti, in asteptarea unui 14. Intr-un tarziu au venit, unul in spatele celuilalt, un M14, care merge la Dumbravita. In coada lui, un 14, care merge pe acelasi traseu, pana in calea Lipovei. Ticsite, bineinteles. Inteligenta organizare, n-am ce zice!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.