Eroii căzuți în decembrie 1989, comemorați de tinerii suporteri ai Politehnicii: ”E...

Eroii căzuți în decembrie 1989, comemorați de tinerii suporteri ai Politehnicii: ”E important că la vârsta lor sunt prezenți în stradă” GALERIE FOTO & VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
marsul-eroilor-4
Marșul Eroilor Foto: Adrian Pîclișan

Ca în fiecare an ziua de 17 decembrie a fost marcată de suporterii timișoreni prin ”Marșul Eroilor”, dedicat celor căzuți în 1989 pentru ca România să fie liberă de comunism. Deși poate mai puțini decât altădată, câteva sute de persoane, majoritatea tineri, au înfruntat frigul și au participat pe traseul tradițional din Piața Maria până la Cimitirul Eroilor.

Pentru mulți cetățeni coloana de oameni cu steaguri găurite și scandări anti-comunism a reprezentat doar un moment de diversitate în centrul orașului. Acolo unde în acest an majoritate căsuțelor de la târg au rămas dechise în zi de doliu! Au fost însă și persoane care au rezonat cu fanii și s-au alăturat marșului, cel puțin parțial. ”Iliescu vinovat pentru sângele vărsat” și versurile Imnului Golanilor au răsunat din nou din piepturilor suporterilor Politehnicii Timișoara, majoritari precum la fiecare ediție. Mulți dintre participanți nici măcar nu erau născuți în decembrie 1989.

”Este o tradiție și e de datoria noastră să-l organizăm și să fim prezenți, an de an în stradă în memoria celor căzuți la Revoluție. Ca în fiecare an ne oprim la Catedrală, Operă, Memorialul Revoluției și Cimitirul Eroilor. Sunt în jur de 200-300 de persoane. Sunt mulți din rândul suporterilor care au avut părinți, frați, căzuți la Revoluție și e normal ca an de an să le aducă un omagiu. S-a transmis și sunt foarte mulți oameni tineri care poate nici nu erau născuți atunci și asta e foarte important, că la vârsta lor ei sunt prezenți în stradă. Suporterii de fotbal constituie întotdeauna societatea civilă la orice protest, orice miting, suporterii dau tonul la orice manifestație. E important că lumea se strânge, nu contează numărul, normal că noi ne-am dori să fie cât mai mulți”, a declarat Sebastian Novovic, președintele Druckeriei și unul dintre organizatori.

Spre deosebire de alte evenimente dedicate martirilor și Revoluției de la Timișoara, Marșul Eroilor organizat de fani adună în continuare printre cei mai mulți participanți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.